Gündem

2 Yılda 10 Bin 100 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine yönelik sayısız operasyon düzeliyor. Düzenlenen bu operasyonlar kapsamında, bölücü terör örgütlerine ağır hasarlar verdiren TSK çok sayıda terör örgütü mensubunu da etkisiz hale getirdi. Haber7’nin haberine göre, 23 Temmuz 2015’ten bugüne terör örgütlerine yönelik kara ve hava harekatlarında 10 bin 100’ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirildiği ifade edildi. 

2 YILDA 10 BİN 100’ÜN ÜSTÜNDE TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, PKK’lı teröristlerce özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sürekli barınma alanı ve geçiş güzergahı olarak kullanılan alanların temizlenmesi ve terör örgütü mensuplarının bahar ve yaz tertiplenmesinin önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarla örgüte göz açtırılmadığı aktarılıyor. Ayrıca, kara ve hava harekatlarıyla örgütün kırsalda çökertilmesinin hedeflendiği vurgulanıyor.

OPERASYONLAR YOĞUNLAŞTI

Son dönemde PKK terör örgütüne ve uzantılarına yönelik artan operasyonlar ile örgütün toplanma amacıyla kullandığı ve saldırı planlarının yapıldığı hedeflerin birer birer imha edildiği belirtiliyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA