Gündem

2. Zırhlı Tugayında Gıda Zehirlenmesi ! Çok Sayıda Asker Yaralı

15 Temmuz darbe girişimin ardından İstanbul Maltepe’de bulunana 2. Zırhlı Tugayı Gaziantep’in İslahiye ilçesine taşınmıştı. Burada bulunan askerler gıda zehirlenmesi yaşadı. Gıda zehirlenmesi ile çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı.

70 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

106. Topçu Alay Komutanlığı’nda görevli askerlerin bir kısmı akşam yemeğinin ardından rahatsızlanmaya başladı. Askerler kendilerini kötü hissetmeye başlayınca bu askerlerin bir kısmı İslahiye Devlet Hastanesine sevk edildi. Hastaneye sevk edilen 70 asker gıda zehirlenmesi şüphesi ile tedavi görüyorken bazı askerlerin tedavisi tamamlandı ve bu askerler taburcu edilmeye başlandı.

KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili olarak İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım bir açıklama yaptı. İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım açıklamasında hastane yetkililerinden bilgi alındığını ve askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını ifade etti. Ayrıca Kaymakam Yıldırım açıklamalarının devamında bazı askerlerin tedavilerinin bittiğini ve bu askerlerin taburcu edilmeye başlandığını ifade etti.

ZEHİRLENEREK ŞEHİT OLMUŞTU

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında geçtiğimiz Mayıs ayında da bir gıda zehirlenmesi yaşanmış ve yine çok sayıda asker hastaneye kaldırılmıştı. Bunun ardından bir zehirlenme haberi de Haziran ayında geldi. Bu zehirlenmeler kapsamında binin üzerinde asker zehirlenmiş ve hastanelerde tedaviye alınmıştı. Bu zehirlenmeler kapsamında bir de acı haber alındı. Zehirlenmeden dolayı Er Hüsnü Özel şehit olmuştu.

ZEHİRLENMELERE İLİŞKİN RAPOR

Askerlerin zehirlenmelerine ilişkin rapor ise geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Rapora göre askerlerin zehirlenmesine yol açan hindi etinin sıcak suda çözdürüldükten sonra oda sıcaklığında 27 saat bekletildiği ifade edildi. Buna kanıt olarak ise görüntü kayıtları gösterildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Gıda zehirlenmelerine dur demek için gıda mühendisi alımı yapılmasını rica ediyorum bakanım