Gündem

20 Gün Sonra Asker Olacaktı: PKK Tarafından Dağa Kaçırıldı

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak 3 Eylül’de partinin il başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemi devam ederken yeni aileler de katıldı. İl binası önünde eylem yapan ailelerin sayısı 37’ye yükseldi.

20 GÜN SONRA ASKER OLACAKTI 

Ağrı’dan gelen baba Salih Gökçe, oğlu Mehmet’in yaklaşık 4 yıl önce dağa kaçırıldığını ifade etti. Gökçe oğlunun 20 gün sonra asker olacağını ancak PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirtti. Gökçe açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul’da çalışıyordu. Beni telefonla aradı ‘baba geleceğim’ dedi. Ondan sonra telefonu kesildi. Aramama rağmen ulaşamadım. Oğlum 20 gün sonra asker olacaktı, dağa kaçırdılar. Kurbanlığını hazırlamıştım, gelip askere gidecekti”

Gökçe açıklamalarında oğlunun İstanbul’un Yenidoğan semtinden kaçırıldığını ifade ederek şöyle devam etti:

“İstanbul Yenidoğan’dan götürmüşler. O günden sonra kendisine ulaşamadım. Akçakale’ye kadar gittim. Suriye’de savaş vardı, o nedenle geçemedim geri döndüm. HDP’li milletvekili ve belediye başkanlarının çocukları neden gitmiyor? Oğlumun Suriye’de olduğuna eminim. Araştırdım, biliyorum Suriye’de olduğunu”

Bir Yorum

  1. Buda bi cesit yalan askere gisecekmis mis pkk kacirmis. mista mis mis hdp binasina varanlar lar lar asker polis sehit olunca neden varmiyorlar acaba acaba ben yemedim kimsede yemez