Gündem

20 Kasım Pazar Önemli Gündem Başlıkları

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ milletvekilleri, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle gerçekleştirilecek “Çalışma Hayatı” konulu toplantıya katılacak, SGK İl Müdürlüğünü ziyaret edecek.

(Kırklareli/ 11.00/13.00)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Alpu Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından ilçede yapımı devam eden yatırımları inceleyecek, ardından Eskişehirspor-Yeni Malatyaspor karşılaşması izleyecek.

(Eskişehir/10.30/14.30)

3 – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Osmangazi Köprüsü’nde basın açıklaması yapacak, Yalova ve Bolu’da çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

– Eroğlu,her iki ilde de düzenlenen DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları dağıtımı törenlerine katılacak.

(Yalova/Bolu/08.45-17.30)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Esenyurt İlçe Teşkilatı ile bir araya gelecek, Kıraç kapalı pazar yerini ve Esenyurt termal tesisini ziyaret edecek, İl Dernek Başkanları Buluşması ve Bağcılar Mahalle Danışma Meclisi Toplantısı’na iştirak edecek.

(İstanbul/11.00-18.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasında gerçekleştirilen müzakereler, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Lider Nikos Anastasiadis’in katılımıyla kaldığı yerden devam edecek.

(Mont Pelerin)

2- Terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu Musul’u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

3- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

4- Yemen’deki iç savaş ve koalisyon güçleri tarafından ilan edilen 48 saatlik ateşkes ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, NATO Parlamenter Asamblesi 62. Yıllık Genel Kurulu ile İNTERTECH Teknopark bina açılışı programlarına katılacak, Bakırköy İlçe Teşkilatı İlçe Divanı Toplantısı’na iştirak edecek.

(İstanbul/09.30/14.00/16.00)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Harakani Havalimanı Yeni Pat Sahası temel atma ve Hayırsever Sezgin Baran Korkmaz Okulu açılış törenlerinde bulunacak, AK Parti İl Danışma Meclis toplantısına katılacak.

(Kars/09.15/11.00/13.15)

GÜNCEL

1- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim oturumu 81 ilde 176 merkezde yapılacak.

(10.00)

2- Şirvan ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen heyelan sonucu oluşan göçüğün ardından işçilere ulaşmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları izleniyor.

(Siirt)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İskoçya’da İskoç Sergi ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilecek WADA İcra Kurulu toplantısına katılacak.

(Glasgow/11.30)

2- Spor Toto Süper Lig’de 11. haftaya 3 maçla devam edilecek.

– Ülker Stadı’nda oynanacak derbide Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

– Günün diğer maçlarında Kasımpaşa-Kardemir Karabükspor, Kayserispor-Gençlerbirliği karşılaşacak

(İstanbul/20.00/14.00/Kayseri/14.00)

3- TFF 1. Lig’in 11. haftasında Şanlıurfaspor-Denizlispor, Eskişehirspor-Yeni Malatyaspor ve Giresunspor-Adana Demirspor maçları oynanacak.

(Şanlıurfa/13.00/Eskişehir/14.30/Giresun/17.00)

4- Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 7. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece-Fenerbahçe ve Banvit Anadolu Efes maçları yapılacak.

(İstanbul/13.00/Balıkesir/16.00)

5- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde 5. hafta maçları yapılacak.

6- Spor Toto 2. Lig ile Spor Toto 3. Lig 2 ve 3. Grup’ta 13. hafta maçları tamamlanacak.

7- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Arkas Spor ile Sırbistan’ın Kızılyıldız takımı karşılaşacak.

(İzmir/16.00)

8- Hentbol Kadınlar Challenge Kupası 3. tur rövanşında ZRK Mlinotest Ajdovscina-Zağnosspor ve Danilovgrad-Ardeşen Gençlik maçları oynanacak.

(Trabzon/17.00/ Podgorica/19.00)

9- Hentbol Erkekler Challenge Kupası 3. tur ilk maçında Göztepe ile Hollanda’nın JMS Hurry-Up takımı karşı karşıya gelecek.

(İzmir/15.00)

10- Hentbol Erkekler Challenge Kupası 3. tur rövanş maçında Amasya Taşova YİBO ile Moldova’nın Riviero SSSH takımı karşılaşacak.

(Amasya/17.00) 

Kamupersoneli.net / AA