Gündem

20 Mayıs 2016 Milletvekillerinin Dokunulmazlıklarının Kaldırılması Görüşmeleri 2.Tur Başladı

Dokunulmazlık İçin İkinci Tur Bugün Toplanacak  Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Dokunulmazlıkların kaldırılması için yapılan görüşmelerin ikinci turu bugün saat 10:00’da başladı. İlk oylamada sonuç refaranduma gidecek şekilde gelmişti.  Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için yapılan oylamaların ikinci turu bugün başladı. TBMM Genel Kurulu bugün saat 10:00’da toplandı.


Genel Kurulda 2 Madde ile teklifin tamamının oylaması yapılacak. AK Parti, görüşmesiz oylama yapılacak oturumların TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yönetmesi konusunda karar aldı. Böylece dokunulmazlıkların görüşülmesi oturumunu yöneten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın oy kullanması sağlanmış olacak. AK Parti 316 oyla genel kurulda hazır bulunacağını daha önce de çeşitli bakan ve vekiller aracılığıyla duyurmuştu.

MHP Firesiz ‘evet’, HDP Firesiz ‘hayır’ , CHP ‘Bazısı Evet, Bazısı Hayır’

Milliyetçi Hareket Partisi’nin dokunulmazlıkların kaldırılması için hiç fire vermeden evet oyu kullanması beklenirken, terör örgütü PKK ile yakın bağlarını iddia etmeyen ve mecliste en çok fezlekesi bulunan parti konumundaki HDP’nin hiç fire vermeden “hayır” oyu kullanması bekleniyor. CHP’nin hayır tavrının nedeni ise mecliste bekleyen fezlekeler olduğu öne sürülüyor.  Mecliste bugün yapılacak oylama sonrasında 330-367 arasında evet oyu çıkarsa paket Resmi Gazete’de yayımlanacak ve 60 gün sonra millet karar verecek. Refaranduma gidilmemesi için 368 vekilin evet demesi gerekiyor.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara