Gündem

2010 KPSS'de Toplanan Paralar FETÖ'ye Aktarılmış

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın , 2010 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı  (2010 KPSS) sorularının sızdırılması iddialarıyla alakalı soruşturmaları çerçevesinde tutuklanan bazı şüphelilerden söz konusu dönemde toplanan paraların, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları öne sürülen Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki kuruluşlara ve derneklere aktarıldığı iddia edildi.


Savcılığın, KPSS sorularının sızdırılması soruşturması kapsamında tutuklanmaları telebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdiği sevk yazısı içerisinde, 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri’ne girip 100 ve Üzeri net yapan şüphelilerin aralarındaki telefon trafiği ve MASAK ‘ın tespit ettiği para transferlerine ait grafiklerinde yer aldığı öğrenildi. Rapora göre, sınava giren 52 şüpheli tarafından aktarılan paralar sınava girmeyen 17 kişide toplandı. Şahıslar söz konusu paraları, FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen ABD’Deki Well-Spring Cultural Education ,Brooklyn Amity School ve Metropolitan Education, Consulting Services isimli kuruluşlar ile Kanada’da faaliyet gösterdiği belirlenen Kanada- Türkiye Dostluk derneğine aktardı. Belirlemelere göre, 2010 KPSS’de 100 ve üzeri net yaptığı belirlenen şüphelilerde R.Ö 325 bin TL’yi Kanada ‘ya gönderdiği öğrenildi.Sınava girmeyen ve paraların toplantığı 17 kişiden birisi olduğu öğrenilen F.Ö , 15 Bin TL’lik parayı FETÖ ile bağlantılı ABD’deki kuruluşa gönderdi. 

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara