Gündem

2010 Yılı KPSS Sınavına İlişkin Davada Hapis Kararı Çıktı!

2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS), soruların sınavdan önce sızdırılıdğı ve paylaşıldığına dair yürütülen dava kapsamında 420 kişi hakkında iddianame düzenlenmişti. Söz konusu 420 sanık hakkın hakkında FETÖ üyesi olmak”, “kamu kurum ve kuruluşları zararına zincirleme dolandırıcılık” ve “resmi belgede zincirleme sahtecilik” suçlamaları yöneltilmişti. 

2010 YILI KPSS DAVASINDA HAPİS KARARI

Söz konusu sınav hakkında, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama süreci devam etti. Ayrı ayrı gerçekleştirilen duruşmalarda sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Yargılanan tüm sanıklar, üzerilerine atılan suçlamaları kabul etmelediler ve beraat talebinde bulundular. Mahkeme heyeti gerçekleştirilen duruşmaların ardından 9 sanık hakkında “FETÖ üyesi olmak” suçundan 6 yıl 3’er ay hapis cezası verdi. 

Ayrıca, 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) sonucunda kamu görevine ataması yapılan 3 sanık hakkında da karar verildi. Mahkeme heyeti ataması yapılan üç sanık hakkında “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık” suçundan 3 yıl 1 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırdı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. 2010 kpss soru çalanlar cezalarını çeksinler ve emekleri çalınanlar ise hakları verilsin. adalet ancak böyle yerini bulur.

  2. karar da çıktığına göre bundan sonra yapılacak iş belli acilen ohal khk sı ile geriye dönük tüm haklar teslim edilmeli puanlar yeniden hesaplanmalı ortada sadece 2010 kpss girmiş tam 803 bin hak kaybı var(kopyacı emek hırsızları hariç) ailesi ile birlikte üç buçuk milyon kişi erkilendi kapanmaz derin yaralar açtı ne dramlar yaşandı intiharlar yaşandı haksızlığa dayanamayıp yaşamına son verenler oldu daha ne yazayım… … …. …

  3. ŞİMDİ YEDİ YILLIK MEMUR OLACAKTIM ALAMADIĞIM MAAŞIMIN KARŞILIĞI KADAR TAZMİNAT ÖDENSİN BU TAZMİNATLARDA FETÖ HAİNİNİN EL KONULAN MAL VARLIKLARINDAN KARŞILANSIN TÜM 2010 KPSS MAĞDURLARINA VERİLSİN

  4. 7yıllık hakkımız yenildi ve hala hakkı yenenlere neden hakları teslim edilmiyor.bu adamlar ceza almış bana faydası ne?