Gündem

2016 Kurban Bayramı Hangi Güne Denk Geliyor? Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün? Nabi Avcı Açıkladı

 İslam Alemi için senenin en önemli günlerinden olan Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün? Müslümanlar tarafından kutlanan senenin iki bayramından biri olan Kurban Bayramı bu sene hangi güne denk geliyor? Cevaplar haberimizin devamında..

2016 Kurban Bayramı Ne Zaman?

Müslümanlar tarafından her sene sabırsızlıkla beklenen Kurban Bayramının ne zaman olacağı araştırılmaya başlandı. Maddi durumları yerinde olan müslümanların kurban ibadeti yaptığı bu bayram için sabırsız bekleyiş sürüyor. Ailelerin bir araya geldiği, fakirlere yardım elinin uzatıldığı, kaynaşmanın tavan yaptığı kurban bayramlarında Müslümanlar ibadetlerini yerine getirdikleri zaman, büyük sevaplar kazanmış oluyorlar. Hazreti İbrahim döneminden beri devam eden kurban bayramı bu ıl 12-13-14-15 Eylül tarihleri arasında kutlanacak.

2016 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesinden sonra gözler Kurban Bayramı tatili süresine çevrildi. Kurban Bayramının ilk gününün Pazartesi gününe denk gelmesi sebebiyle akıllarda oluşan en büyük soru Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı sorusu. Kültür ve Turizm Bakanı nabi Avcı konu ile ilgili açıklama yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bu yıl Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı’nın da Bakanlar Kurulu tarafından 9 güne çıkartılabileceğinin açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamadan yola çıkılarak Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olması bekleniyor. Kurban Bayramı tatilinin 10-18 Eylül tarihleri arasında olması bekleniyor.

Son dakika haberleri, bakanlık haberleri, gündem haberleri, turizm haberleri, memur haberleri, kamu haberleri ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum