Gündem

2017 Yılında Bedelli Askerlik Çıkacak Mı ? Bedelli Askerlik Kaç TL Olacak?

2016 yılında merak edilen konuların başında bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı idi. Bedelli askerlik 2017 yılında çıkacak mı, bedelli askerlikte son durum ne, bedelli askerlik ne kadar olacak? Sorularına www.kamupersoneli.net olarak yanıtlıyoruz.  

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak CNN Türk’te katıldığı bir TV programında çeşitli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak bedelli askerlik hakkında kayda değer açıklamalar yaptı. 

Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Türkiye’nin yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli terör operasyonları yaparken bedelli askerliğin gündeme gelmesi mümkün değil” dedi. 

Bedelli Askerlik İçin Talepler Çok Yoğun 

Deniz Ayhan yazısında bedelli askerlik talepleri konusunda yapılan bir açıklamayı da köşesinde yazdı. Ayhan tarafından belirtilen açıklamada, Ak Parti, CHP, MHP acilen bir araya gelerek kanayan bu yaraya neşter vurmalılardır. Bizim ricamız 25 yaş ve üstü kişiler için 15 bin TL bedel ile bedelli askerliğin çıkarılmasıdır. 

Bu uygulama hem ülke ekonomisi için de doların başını alıp şu günlerde iyi bir bütçe sağlamaz mı? BU konuda tüm siyasi partiler bir araya gelip sorunu çözebilirler. Kimseyi küstürmeyecek bir formül bulabilirler ifadelerine yer verildi.

Muhtemel Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

2011 yılında çıkarılan bedelli askerlik yasasına göre askerliğin bedeli 30 bin TL olarak belirlendi. 2014 yılında çıkarılan yasada ise kişiler 18 bin TL ödeyerek bedelli askerlikten yararlanabildiler. 2011 yılında 30 bin TL ödeyen vatandaşlar 2014 yasasına göre ödedikleri fazla ücretleri geri almışlardı. 2017 yılında bedelli askerlik çıkarsa ücretinin 18 bin TL olması bekleniyor. 

Bir Yorum

  1. bedelli askerlik yaş 25 olmalı ,25 yaşında çalışan ailesine bakan okumak zorunda olan var.bedelliyi bekleyen milyonlarca genç ve bunların aileleri bedelli bekliyoruz

  2. bence bedelli askerlik yaşı 25 olarak çıkmalı hükümette sesimizi duyarsa çok memnun oluruz saygılar.

  3. kamuda öğretmenim bedelli askerlik yapmam hem kendime hemde vatanıma daha faydalı çoğumuz geri hizmette askerlik yapıyoruz ve kısa dönem oluyoruz bu geçen sürede gerek okullarda norm açığı gerekse devlete yük oluyoruz bizim vereceğimiz bedelle profesyonel orduya katkı sağlanabilir.