Gündem

2018 Bedelli Askerlik Çıkacak Mı? Merakla Bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili genel seçimlerinin erkene alınmasıyla beraber milyonlarca asker adayı bedelli askerlik yasasının çıkmasını talep ediyor.

Bu gelişme hakkında detayları araştıran vatandaşlar seçimden önce gereken adımların atılmasını istiyorlar.

Bedelli askerlik ile alakalı olarak yapılan açıklamaları ve tüm detaylar kamupersoneli.net olarak sizler için aktarıyoruz. Peki bedelli yasası ne zaman çıkacak? İşte merak edilen tüm detaylar sitemizde.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Türkiye’de pek çok vatandaş farklı sebeplerden dolayı kişisel kararlarıyla beraber askeri birliğe katılım sağlamamak istiyor ve buna bağlı olarak erken seçim kararının öncesinde sosyal medya platformları üzerinden paylaşımlar yaparak bedelli askerlik yasasının bir an önce çıkarılmasını talep ediyor.

Bununla beraber vatani görevini yerine getirme konusunda sıkıntıları bulunan kişiler büyük merakla bekledikleri bedelli askerlik yasasının ne zaman çıkacağını araştırıyorlar.

BAŞBAKAN YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Bedelli askerlik ile alakalı olarak Başbakan Yıldırım tarafından açıklama gelmiş ve Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada ise;

”Bedelli askerlik gündemimizde yok” demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yıldırım’ın yaptığı açıklamadan kısa bir zaman sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada ise;

“Seçim ortamında böyle bir gündemi doğru bulmam. Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Hele gele bir tarafta Afrin bir tarafta Fırat Kalkanı varken, bu şehitlerimize özellikle gazilerimize saygısızlık olur. Bu işlerin istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır, atılması gereken adım varsa bu adımlar atılır. Ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir” demişti.

BEDELLİ ASKERLİK YASASINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Bedelli askerlik yasasının çıkmasıyla beraber kimlerin yararlanabileceği merak ediliyor.

Olası bir bedelli askerlik yasası çıkması durumunda ise;

18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen minimum 3 sene yurt dışında çalışmış erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yapabilir.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, 12 yaşını doldurmuş erkekler için dönemlik çıkartılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasanın gerektirdiklerine bağlıdır. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği zamanda aranan şartları sağlayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.

DETAYLARI AKTARACAĞIZ

Bedelli askerlik ile alakalı olarak konunun takipçisi olacağız.

Bedelli askerlik ile alakalı olarak merak edilen tüm detayları açıklandığında sizlerle paylaşacağız.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Bence secimden önce adım atmali ve biz birsey istemiyoruz hakkımız olan bedelli yi istiyoruz

  2. Bence seçimden önce el atsinlar . Milyonların beklentisi var . Gelirinde savunmaya ayirsinlar iyi bir kaynak olur savunmaya

  3. Bedelli askerlik gerçektende olması gerekli niye diye soracak olursanız hiç eline silah almayan bir bireyden devleti müdafaa ve de korumak faydasız ama eğitim almış ücretli askerler ise her türlü koşulda faydalı olabilecek eğitimli asker bu devletimizi korumak ve. Müdafaa da faydalı olan kişilerdir onun için bir an önce bedelli askerlik çıkarmalı vede yürürlüğe hemen koymalidir bence

  4. şuan yurtdışındaki türk vatandaşı yaşı geldiğinde 1000 avro verip bedelli askerlikten yararlanabiliyorken biz burda hem bir bedelli yasası bekliyoruz hem de yaşımızın geçmesini bekliyoruz hem de bedelli için para denkleştirmeye çalışıyoruz. üstelik yurtdışındaki vatandaşın türkiyeye ayak bastığı da yok, vatandaşlığı devam ettiriyor ki zannetmeyin ülkesine aşık olduğundan. hem türkiye'den sigorta girişim olsun belki ilerde yapılandırmayla türkiye'den ve avrupa'dan çifte emeklilik düşüncesinde, hem de daha düşük ücretle kıyak bedellilik yapma kolaylığı var. gurbetçiye hizmet vatandaşa hezimet.