Gündem

2018 Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu YÖK Tarafından Yayımlandı

Yükseköğretim Kurulu tarafından bir rapor yayımlandı. Yayımlanan rapor Türkiye’deki vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrenci, öğretim üyesi sayıları ile dünya sıralamasındaki yerlerine ilişin verilerin yer aldığı “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018” başlığı ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Başlığı “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018” olan raporda Türkiye’deki tüm vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrenci ve öğretim üyesi, fakülte ve meslek yüksekokulu sayıları ile kütüphane büyüklükleri, dünya sıralamalarındaki yerleri, mezunlarının KPSS, ALES, TUS gibi merkezi sınavlardaki başarıları, TÜBİTAK proje bütçeleri, öğrenci başı cari giderlerle tam bursluluk oranları gibi çok sayıda bilgiye yer verildi.

Konu ile ilgili olarak YÖK tarafından yayımlanan raporun detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz..

RAPORUN DETAYLARI

her bir yükseköğretim kurumunun farklı alanlarda sıralamalardaki yerleri, iyi oldukları ve hala iyileştirilmeye açık olan yönleri sunulan YÖK tarafından yayımlanan raporda yapılan geliştirme ve iyileştirme faaliyetleri, mevzuat çalışmaları ve son dönemlerde sayısı artan “yerinde incelemeler”e ait görseller de okuyucularla paylaşıldı.

YEKTA SARAÇ’IN AÇIKLAMALARI

Gelecek yıl da devlet üniversiteleri için bir raporun hazırlanması planlanıyor. Bu rapor hakkında YÖK Başkanı Yekta Saraç bir açıklama yaptı. Yekta Saraç açıklamalarında “Zamanla anayasamıza ve yasalara aykırı özel üniversite kavramı ile ilişkilendirilmeye müsait bazı uygulamalar bulunsa da vakıf yükseköğretim kurumlarının yükseköğretim sistemine olumlu katkıları ve önemi inkar edilemez.” ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca Yekta Saraç açıklamalarının devamında Vakıf üniversiteleri bilim hayatının gelişimine ve yükseköğretime erişime yararı olduğunu vurgulayarak uluslararası başarılara da imza atmakta ve ülkemizin görünürlüğünü de desteklediğini ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA