Gündem

2018 Yılı Hac Kayıtları Başlıyor

2018 yılı Hac kayıtları başlıyor. Gelecek yıl Hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, 21 Aralık 2017 tarihinden itibaren işlemlerini yapmaya başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, önceki yıllarda başvuruda bulunanların kayıt yenileme işlemlerini otomatik olarak gerçekleştirecek. 2018 yılında Hacca gitmek için ilk kez kayıt yaptıracaklar 21 Aralık- 29 Aralık 2017 tarihleri arasında başvuruda bulunacak. 

Ön Kayıtlar Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiler doğrultusunda, 2018 yılı hac organizasyonu kapsamında, ilk defa kayıt yaptıracaklar, 21 Aralık – 29 Aralık tarihlerinde ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatıracak.

Yabancı Uyrukluların Kaydı Alınmayacak

Hacca gitmek isteyen vatandaşlar kayıtlarını T.C Kimlik numaraları ile gerçekleştirebilecek. Yabancı uyruklu vatandaşların başvuruları ise alınmayacak. Hac görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar daha sonrasında http://hac.diyanet.gov.tr adresi üzerinden veya müftülüklere başvurup “Oda Tercihli Hac Konaklama” ve “Otel Konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını gerçekleştirecek. Başvuruda bulunanlar, kuraya birlikte katılmak istedikleri kişileri de kayıtlarda belirtebiliyor.

Daha Önceki Kayıtlar Otomatik Yenilenecek

Geçtiğimiz yıllarda kayıt yaptıran 2017’de kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri, Başkanlık tarafından otomatik olarak yenilenecek ve ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adayları, kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücrete tabi tutulmayacak.

Hac görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar başvuru urumlarını “http://hac.diyanet.gov.tr” internet sitesinden takip edebilecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA