Gündem

2018 Yılında 100 Bin Öğretmen Ataması Yapılsın Talebi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan yapmış olduğu yazılı bir açıklama 2018 yılı öğretmen atamalarına ilişkin bazı taleplerde bulundu. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yapmış olduğu hatırlatmalara değinilen yazılı açıklamada, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına 120 bin başvuru yapıldığı hatırlatıldı ve 100 öğretmen ataması yapılması gerektiği bildirildi. 

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINA 120 BİN BAŞVURU YAPILDIĞINI HATIRLATTI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan tarafından öğretmen atamalarına dair yayımlanan yazılı açıklamada, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına yapılan başvuru sayısı hatırlatıldı ve bu kadar çok başvurunun önünde yetkililerin düşünmesi gerektiğini ifade etti. 

Bu kadar az öğretmen atamasına, bu kadar çok başvuru yapılması yetkililerin şapkasını önüne alıp düşünmesini gerektiren bir tablodur.”

‘TALEBİMİZ 100 BİN ATAMADIR’

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan açıklamalarında ayrıca Türkiye genelinde görev yapan ücretli öğretmen sayısı hakkında da bazı bilgiler paylaşarak Türkiye genelinde 63 bin 656 ücretli öğretmenin görev yaptığını aktardı. 

Türkiye genelinde ki okullarda bulunan öğretmen açığına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Talip Geylan ücretli öğretmen görevlendirmesinin yanında  109 bin 238 öğretmen açığı olduğunu aktardı.

’20 Bin, 30 Bin Değil Gerçeklere Uygun Atama Yapılsın’

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan yazılı açıklamasında öğretmen atamalarının sayısının az olduğunu ifade ederek 100 bin atama talebinde bulundu. Talip Geylan’ın konuya dair açıklamaları şöyle,

“Türk Eğitim-Sen olarak her yıl 20 bin, 30 bin atama değil ülkemiz gerçeklerine ve beklentilere uygun olarak atama yapılmasını talep ediyoruz. Bu noktada talebimiz 2018 yılı için 100 bin atamadır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. çok az olmaz 1 mi̇lyon öğretmen atansin çünkü bu ülkede öğretmenden başka i̇nsan yok!

  2. 100bin atadı diyelim bitiyomu sorun geriye 20bin ihtiyaç kalıyo gelecek yıllarda nolcak biraz gerçekçi düşünmek lazım 100bin günü kurtarır çözüm değil.100 bin atama mebin öğretmen ihtiyacını doldurması demek en az 5yıl atama yapmaması demek geriye kalan mezunlar nolcak.