Gündem

2018 Yılında İşçiler ve Memurlar Kaç Gün Tatil Yapacak?

2018 yılında kaç gün tatil yapılacağı belli oldu. İşçilerin ve memurların kullandıkları izin sayıları değişiklik gösteriyor. 2018 yılında işçi ve memurların kaç gün izin kullanacağını kamupersoneli.net ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Bilindiği gibi 2017 yılının son ayına girilmesi ile beraber yapılacak olan resmi tatillerin sonuna gelindi. 2017 yılında 29 Ekim’in ardından resmi tatiller sona erdi. 2018 yılında ise hafta sonu tatilleri ile toplamda 116 gün tatil olacağı görülüyor. Ancak bu durum sadece devlet memurları, kamu personelleri ve kamu çalışanları için geçerli olacak. Bilindiği gibi işçiler haftada bir gün izin kullanıyor. Bu bağlamda 2018 yılında kullanılacak izin sayısı işçiler için yarı yarıya düşüyor. 2018 yılında kullanılacak izinleri kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz…

YILBAŞI TATİLİ

Her yıl olduğu gibi 2018 yılı da tatil ile başlayacak. Bu durumda 1 Ocak 2018 tarihi tatil olacak. Devlet memurları bugün resmi izinli olacaklar ancak bazı işverenler işçilerini çalıştırabilecektir. Ancak 1 Ocak tatili hem memur hem de işçi kesimi için resmi tatil olacak.

23 NİSAN TATİLİ

Yılbaşı tatilinin ardından ilk resmi tatil 23 Nisan’da. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pazartesi gününe denk geliyor. Bu kapsamda yine hafta sonu tatili ile birleştiğinde 3 günlük tatil söz konusu. Ancak 3 günlük tatil sadece devlet memurları için geçerli olacak. Bunun yanı sıra hafta sonu pazar günü izin kullanan işçiler sadece 2 gün izin kullanabilecektir.

1 MAYIS TATİLİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Salı gününe denk geliyor. Devlet memurları için hafta sonu tatil olacak, aradaki pazartesi gününde de izin alabilen memurlar 4 gün tatil yapacaklar. Bunun yanı sıra işçiler ise pazar günü izinlerini yapacak Pazartesi günü işbaşı yapıp salı günü resmi tatil haklarını kullanacaklar.

19 MAYIS TATİLİ

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tatili 2018 yılında hafta sonuna denk gelen ilk resmi tatil olacaktır. 19 Mayıs tatili Cumartesi gününe denk geliyor. Bu kapsamda devlet memurları hafta izinleri gibi 19 Mayıs tatillerini kullanacaklar. Ancak işçiler ise Cumartesi günü çalıştıkları için resmi tatil haklarını kullanarak hafta sonu 2 gün izin yapabilecekler.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

Ramazan Bayramı için uzun bir tatil görünmüyor. Arife günü 14 Haziran Perşembe gününe denk geliyor. Buna göre resmi tatil günleri Perşembe günü öğleden sonra başlayacak ve Pazar günü sona erecek. Bu durumda işçiler ve devlet memurları arasında izin farkı olmayacak.

15 TEMMUZ TATİLİ

19 Mayıs’ın ardından 15 Temmuz tatili de hafta sonuna denk geliyor. 15 Temmuz tatili Pazar gününe denk geldiğinden dolayı devlet memurları da işçiler de pazar günü izinli olduklarından dolayı herhangi bir tatil olarak sayılmayacaktır.

30 AĞUSTOS TATİLİ

30 Ağustos Zafer Bayramı 2018 yılında Perşembe gününe denk geliyor. Devlet memurları eğer hafta sonu tatili öncesindeki Cuma günü de izin alabilirlerse 4 günlük izin yapabilecekler. Ancak işçiler ise Perşembe günü resmi tatil haklarını kullanıp Cuma ve Cumartesi günü işbaşı yapıp Pazar günü yeniden izinli olacaklardır.

29 EKİM TATİLİ

2018 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Pazartesi gününe denk geliyor. Bu kapsamda hafta sonu izni yapan devlet memurları toplam 3 gün işçiler ise sadece Pazar günü izinli oldukları için 2 gün izin kullanabileceklerdir.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA