Gündem

2018 Yılında Kaç Gün Tatil Yapılacağı Belli Oldu

Çalışanların en çok merak ettiği konulardan biri de 2018 yılında kaç gün tatil yapılacağı. 2018 yılında kaç gün tatil yapılacağı belli oldu. Çalışanların kaç gün tatil yapacağını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

2017 yılında yapılacak olan tatiller 29 Ekim Cumhuriyet Bayramından sonra sona erdi. 29 Ekim’in pazar gününe gelmesi birçok kesim için tatil olarak algılanmadı ancak bunun öncesinde Kurban Bayramı tatili ile 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili birleşti. Bununla beraber 11 gün tatil yapıldı. 

Bu tatil 2017 yılındaki en uzun tatillerden biri oldu. Peki 2018 yılında çalışanlar kaç gün izin yapacak? Kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

2018 yılında hafta sonu ve resmi tatillerin toplamında 116 gün izin olacağı görülüyor. Bu tatiller ise yılbaşı tatili, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1 Mayıs İşçi Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Ramazan Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Kurban Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şeklindedir. 

YILBAŞI TATİLİ

Yılbaşı tatili 31 Aralık 2017 tarihine denk geliyor. Dolayısıyla 1 Ocak 2018 tarihi tatil olacak. 30 Aralık Cumartesi günü ile birlikte çalışanlar 3 günlük tatil fırsatı bulacaklar. 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Yılbaşı tatilinin ardından ilk resmi tatil 23 Nisan’da. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pazartesi gününe denk geliyor. Bu kapsamda yine hafta sonu tatili ile birleştiğinde 3 günlük tatil söz konusu.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Salı gününe denk geliyor. Arada kalan Pazartesi günü için izin alabilecek olan çalışanlar hafta sonu ile 4 gün tatil yapma imkanı bulacaklar.

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tatili 2018 yılında hafta sonuna denk gelen ilk resmi tatil olacaktır. 19 Mayıs tatili Cumartesi gününe denk geliyor. Bu resmi tatil çalışanlar için ekstra bir tatil fırsatı oluşturmayacak.

RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan Bayramında uzun bir tatil görünmüyor. Arife günü 14 Haziran Perşembe gününe denk geliyor. Bu kapsamda resmi tatil günleri Perşembe günü öğleden sonra ile başlayacak ve Pazar son gün tatillerini yapacaklar.

15 TEMMUZ TATİLİ

19 Mayıs’ın ardından 15 Temmuz tatili de hafta sonuna denk geliyor. 15 Temmuz tatili Pazar gününe denk geliyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

2018 yılında Kurban Bayramında uzun bir tatil yapılacak. Kurban Bayramı arifesi 20 Ağustos Pazartesi günü. Bugünü takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri tatil olacak. Bunun yanı sıra Araya hafta sonu tatili de girdiğinden dolayı uzun bir tatil yapılacak.

30 AĞUSTOS TATİLİ

30 Ağustos Zafer Bayramı 2018 yılında Perşembe gününe denk geliyor. Cuma gününü de tatil kullanabilenler 4 gün tatil yapacaklar.

29 EKİM TATİLİ

2018 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Pazartesi gününe denk geliyor. Böylelikle hafta sonu tatili ile 3 günlük tatil var.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA