Gündem

2018 Yılından İtibaren Kamu Kurumlarında F Klavye Zorunluluğu Başlıyor!

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çankırı Şube Başkanı İbrahim Akyol, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde vermiş olduğu “Geçmişten Geleceğe Türkçemiz” konulu konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Konferans kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, kamu kurumlarında kullanılan Q klavyelere de değinen Akyol, 2018 yılının girmesiyle F klavye kullanım zorunluluğunun başlayacağını hatırlattı. 

2018 YILINDA F KLAVYE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde düzenlenen konuşmasında, 2013 yılında Resmi Gazete’de bir yasanın yayımlandığını hatırlatan TDED Çankırı Şube Başkanı Akyol, bu yasa kapsamında kamu kurumlarının 2017 yılının sonuna kadar F klavyeye geçişinin tamamlaması gerektiğini söyledi. 

Konuya dair açıklamalarında, 2018 yılından itibaren F klavye dışındaki klavyelerinin kullanımının yasak olacağını ifade eden İbrahim Akyol, Aralık ayının sonuna kadar geçişin tamamlanması gerektiğini vurguladı. 

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çankırı Şube Başkanı İbrahim Akyol’un konuşması,

“Diğer taraftan hatırlatmak istediğim bir husus daha var ki 10 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgede 2017 yılı sonuna kadar bütün resmi kurumlarda F klavyeye geçilmesi zorunluluğu vardı. İçinde bulunduğumuz Aralık ayının sonun kadar bu geçişin tamamlanması gerekmektedir. 2018 yılı Ocak ayında bütün resmi kurumlarda F klavyenin dışında başka klavyenin kullanılmasının yasak olduğunu hatırlatmak istiyorum”

Kamupersoneli.net – ANKARA