Gündem

2019 Babalar günü ne zaman Babalar günü nasıl ortaya çıktı

Dünya genelinde 1910 tarihinden buyana süre gelen en güzel ve an anlamlı kutlamalar arasında hiç şüphesiz Babalar Günü geliyor. Anneler Günü kutlamaları ve Babalar Günü kutlamaları ABD’den gelen bir gelenek olmasına rağmen, taşıdığı anlam bakımından tüm dünyada benimsenmiş günler arasında yer alıyor.

2019 Babalar günü ne zaman Babalar günü nasıl ortaya çıktı

Babalar Günü’nde babasına güzel bir hediye almak veya babasına o günü özel kılmak amacıyla birçok vatandaş Babalar Günü’nü büyük bir merakla bekliyor. Peki babalar Günü ne zaman? Haziran ayının kaçıncı haftasına geliyor? Babalar Günün kısa tarihçesi nedir, nasıl ortaya çıkmıştır? Babalar Günü’nde en çok alınan hediyeler nelerdir?.. Tüm merak edilen soruların cevaplarını sizler için araştırdık. İşte yanıtı…

2019 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü pek çok ülkede her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor. Türkiye’de de Babalar günü Haziran ayının üçüncü pazarında kutlanıyor. Yani bu sene Babalar Günü 16 Haziran 2019 Pazar tarihinde kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ HEDİYELERİ

2019 Babalar günü ne zaman Babalar günü nasıl ortaya çıktı

En önemli aksesuarı saat olan babalar için yeni bir saat

Tüm gün ayakta durmak zorunda olan babalar için konforlu bir ayakkabı

Önümüz yaz. Rahatlıkla kullanabileceği bir şapka

Kendin yap çalışmalarını seven babalar için sevebileceği hobi malzemeleri

Nostalji seven babalar için fotoğraflarını güzelce yerleştirebileceği fotoğraf albümleri.

Babanızın baş harfine göre kol düğmesi ve ya kemer

BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

2019 Babalar günü ne zaman Babalar günü nasıl ortaya çıktı

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd’un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910’da Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon’ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD’de resmi tatil ilan edilmiştir.

Katolikler ise Babalar Günü olarak farklı bir tarihi kutlarlar. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa’nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler. Bazı ülkelerde bu kutlamalar dini özelliklerinin dışına çıkmıştır.

Bir Yorum