Gündem

228 DEAŞ Hedefi Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerin tarafından (TSK) Suriye’nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine yönelik sürdürülen ve 144 günü geride kalan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü DEAŞ’a ait olduğu belirlenen 228 hedefin imha edildiği belirlendi. Düzenlenen kara ve hava harekatları kapsamında 18 terörist etkisiz ise hale getirildi.

TSK’dan yapılan son açıklamaya göre, DEAŞ örgütü başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehditler bir bir savruluyorken hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek sağlamak için Suriye’nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos 2016’da başlatılan harekat son hızıyla sürüyor. 

Fırat Kalkanı Harekatın 144. gününde, hedef tespit cihazlarıyla tespit edilen terör örgütü DEAŞ’a ait 214 hedef ateş altına alındı. Örgüte ait  barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlardan oluşan hedefler imha edilerek etkisiz halde bırakıldı.

HAVA HAREKATI DEVAM EDİYOR

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından El Bab ve Bzagah’da bulunan 14 hedefe hava harekatı düzenlendi. Hava harekatı sonrasında 8 barınma yeri, 2 silahlı araç, 2 karargah binası ve 2 savunma mevzisi etkisiz halde bırakıldı

Aynı gün içerisinde ise 18 terörist etkisiz hale getiridi.

DEAŞ’tan temizlenen bir çok bölgede muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince, harekatın başından bugüne imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 2 bin 922’e ulaştığı belirlendi. Harekat kapsamı içerisinde toplam 43 mayın imha edildiği açıklandı.

Kamupersoneli.net | AA