Gündem

23 Haziran Türkiye koronavirüs tablosu! Bugün kaç yeni vaka tespit edildi?

2019 yılının Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı ters düz eden ölümcül virüs Mart ayından beri ülkemizde de görülmeye devam ediliyor. Bakan Koca’nın her gün paylaştığı koronavirüs verileri, Türkiye’nin son 24 saatlik durumunu ortaya koyuyor. Bakan Koca’nın 23 Haziran verilerini paylaşmasıyla birlikte Türkiye’de tespit edilen son koronavirüs vaka sayısı da belli oldu. 

23 HAZİRAN KORONAVİRÜS VERİLERİ

Bakan Koca, 23 Haziran koronavirüs verilerini paylaştı. Yaptığı paylaşımda ise, “Test sayımız 3 milyonu geçti. Vaka artışı görülen kentlerden Adana’da 14, Ankara’da 21, Kocaeli’de 16 hastamız yoğun bakımda. İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısından fazla. Daha normal bir hayat için tedbirlere uyarak yeni vaka sayılarını azaltmalıyız” ifadesini kaydetti.

KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Bakanlığın açıklamış olduğu verilere göre 23 Haziran itibariyle koronavirüs salgını yüzünden 27 kişi daha hayatını kaybetti. 27 kişinin hayatını kaybetmesiyle, ülkemizde koronavirüs sebebiyle toplam ölüm sayısı 5 bin 001’e yükseldi.

23 Haziran Türkiye koronavirüs tablosu! Bugün kaç yeni vaka tespit edildi?

KAÇ KİŞİ İYİLEŞTİ?

Salgına ilişkin her gün vaka ve hayatını kaydedenlerin sayısı paylaşırken, iyileşen kişi sayısı da paylaşıyor. 23 Haziran itibariyle 1.315 kişi daha iyileşerek toplam iyileşen sayısı 162.848’e yükseldi.

23 Haziran Türkiye koronavirüs tablosu! Bugün kaç yeni vaka tespit edildi?

VAKA SAYISI KAÇ OLDU?

Açıklanan koronavirüs vaka tablosunda en çok dikkat edilen verilerden birisi vaka sayısı. Son 24 saat içerisinde 42 bin 982 kişiye daha koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testte 1.268 yeni vaka daha tespit edilirken, toplam vaka sayısı 190 bin 165 oldu.