Gündem

23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı mı geliyor? Bakan Koca'dan flaş açıklama!

17 Nisan 24.00’de başlayacak olan sokağa çıkma yasağının başlamasına saatler kaldı. Vatandaşlar, resmi tatil olan 23 Nisan’da da sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını merak etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekli görüldüğü durumlarda hafta sonları sokağa çıkma yasağının uygulanabileceğini ifade etmişti. Fahrettin Koca, 23 Nisan’da yasağın olup olmayacağına dair açıklama yaptı.

GÜNDEME GELMEDİ

Bakan Koca, 23 Nisan’da uygulanabileceği iddia edilen sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama yaptı. Bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında böyle bir konunun gündeme gelmediğin, ancak önümüzdeki günlerde konunun görüşebileceğini ifade etti. Bakan Koca açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“23 Nisan Perşembe ve Cuma gününün de hafta sonuna eklenip sokağa çıkma yasağı uygulanması haftaya gündeme gelebilir”

23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı mı geliyor? Bakan Koca'dan flaş açıklama!

17 NİSAN VERİLERİ AÇIKLANDI

Bakan Koca, açıklamasında günlük verileri de paylaştı. 17 Nisan itibariyle son 24 saat içerisinde 126 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, salgın sebebiyle vefat eden toplam kişi sayısı 7.769’a ulaştı. Günlük yapılan 40.270 testten 4.353 kişide koronavirüs tespit edildi. Açıklanan tabloda toplam yoğun bakım sayısı 1.845 olarak ifade edilirken toplam entübe sayısı 1.014 olarak açıklandı. Salgından kurtulup, iyileşenlerin sayısı ise 8.6312e yükseldi.

23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı mı geliyor? Bakan Koca'dan flaş açıklama!