Gündem

24 Haziran 2016 Gündem Başlıkları ( Bugün Ne Olacak ? )

24 Haziran 2016 Cuma gününe ait gündem başlıkları. Siyaset, Dünya, Diplomasi, Spor vb. gündem başlıklarının detayları haberimizde…  

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde, MYK ve MKYK toplantılarına başkanlık edecek, ardından MKYK üyeleri ile iftarda buluşacak.

(Ankara/14.00/17.00/20.29)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Milletvekili Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün Karacaahmet Şakirin Camisi’nde öğleyin düzenlenecek cenaze törenine katılacak, Kocaeli’de iftara iştirak edecek.

(İstanbul/13.13/Kocaeli/20.44)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü’nde kabul edecek.

(Ankara/14.30)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, TODAİE’de Yabancı Kamu Görevlisi Öğrencilerin Diploma Töreni’ne katılacak.

– Soylu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na ve GYMNASİADE Oyunları tanıtım programına iştirak edecek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri ile iftarda buluşacak.

(Ankara/09.30/Trabzon/16.00/18.00/20.05)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ile sahurda buluşacak, AK Parti İl Başkanlığında Açık Kapı Görüşme programına ve Alaçam İlçe Danışma Meclisi Toplantısı ve iftar programına katılacak.

(Samsun/01.30/14.30/20.20)

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Moldova Sağlık Bakanı Ruxanda Glavan’ı kabul edecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/11.30)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Düzce il teşkilatının iftarına katılacak.

(Düzce/20.39)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karahan Tüneli’nin hizmete alım törenine katılacak, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek.

(Malatya/10.30-13.00)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, şehit ve gazi aileleriyle iftarda buluşacak.

(Iğdır/17.30/18.00/19.47)

4- TÜİK, mayıs ayı konut satış istatistikleri ile haziran ayı sektörel güven endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin geleceğini belirleyecek ve ülkenin AB’de kalıp kalmamasına karar verilecek referandumun sonucu ve yankıları takip edilecek.

2- Referandum sonucunun belli olmasının ardından, İngiltere Başbakanı David Cameron, resmi konutu önünde açıklama yapacak.

(Londra)

3- Almanya’nın Hessen eyaletinde bir sinema salonunda silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından, olayın yansımaları takip ediliyor.

(Berlin)

4- Suriye’de iç savaşında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

5- Yemen’deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

KÜLTÜR SANAT

1- Üsküdar Belediyesince düzenlenen Büyük Doğu Sempozyumu, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayacak.

(İstanbul/12.00)

2- Şair Memduh Cumhur, Diyanet Vakfınca Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde düzenlenen Beyazıt Ramazan Sohbetleri’nde konuşacak.

(İstanbul/18.00)

3- Cumhurbaşkanlığı himayesinde Okçular Vakfınca düzenlenen ”Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi”nin tanıtım programı ve iftar daveti gerçekleşecek.

(İstanbul/21.00)

4- İstanbul Kültür Sanat Vakfınca düzenlenen 44. İstanbul Müzik Festivali’nin kapanış konseri Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda verilecek.

(İstanbul/20.00)

SPOR

1- A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Grand Prix Serisi’nin üçüncü etabındaki ilk maçında Belçika ile karşılaşacak.

– Etaptaki diğer maçta İtalya ile Brezilya karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.30/14.30)

Kamupresoneli.net / AA