Gündem

24 Haziran Seçimlerinde Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 24 Haziran’da yapılacağına dair karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karar ile seçimlerin 24 Haziran’da yapılması kesinleşmiş oldu. Konu ile ilgili olarak gözler Yüksek Seçim Kuruluna çevrildi. Yüksek Seçim Kurulu seçim hazırlıklarına başladı. Seçim malzemelerinin kontrolü yapıldı, eksiklerin ivedi giderilmesi için personel talimatlandırıldı.

ADAY OLACAK KİŞİ YSK’YA BİZZAT BAŞVURU YAPACAK

Konu ile ilgili olarak Habertürk Gazetesinden Fevzi Çakır’ın aktardıklarına göre seçim takvimi çalışmalarında da sona gelindi. 54 günü kapsayan taslak çalışmaya göre, seçim takvimi 30 Nisan’da başlayacak. Aynı gün Cumhurbaşkanlığı adaylığı başvuruları da alınmaya başlanacak. Başvurular için öngörülen süre 4 gün. 100 bin imzayla aday olacak kişi, YSK’ya bizzat başvuracak.

İMZALAR NASIL ATILACAK?

Destekledikleri aday için imza atacak seçmenler nasıl imza atacak? Seçmenler  bizzat kayıtlı oldukları ilçe seçim kurullarına giderek işlemlerini yapacak. Bunun ardından belgeler YSK tarafından incelenecek. Bu incelemede seçilme yeterliliğine bakılacak. 

57 MİLYON SEÇMEN

2017 yılında yapılan referandumun ardından 24 Haziran’da oy kullanacak seçmen sayısı da belli oldu. Bu bağlamda seçmen sayısı 57 milyon olarak açıklandı. Bu seçimlerde 1 milyon 585 bin genç ilk kez sandığa gidecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiren 2017 referandumunda AK Parti-MHP ittifakı 25 milyon 157 bin (yüzde 51.4), “Hayır” bloku 23 milyon 779 bin (yüzde 48.6) oy almıştı. Yüzde 2.8’lik farkı yaratan 1 milyon 378 bin oy oldu. Bundan dolayı ilk kez oy kullanacak olanlar önem taşıyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. 82 milyon nüfus ve 60 milyona yakın seçmen ,burada bir hata var

  2. Nufus istatiklerine baktigimizda Turkiyede 22 milyon cocuk var.. Dogal olarak kalanlar secmen oluyor..Neresinde hata var bunun ??

  3. Nufus istatiklerine baktigimizda Turkiyede 22 milyon cocuk var.. Dogal olarak kalanlar secmen oluyor..Hata mi /???

  4. yanlışın var yıllardır oy kullanma yaşı 18 yaş olmakla birlikte milletvekili olma yaşı 18 yaşa inmiştir.

  5. 18 milyon çocuk okudu bu sene lise ve aşağısında demekki 5 milyonda 6 yaşından küçük çocuk var. Hesap doğru.

  6. İnşAllah AK PARTİ kazanır.Baďka biri kazanırsa pek hayırlı olacağını düşünmüyorum..