Gündem

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili Kaç Gün, Bankalar Açık Mı?

Cumhuriyetimizin 95. yıl kutlamalarına sayılı günler kala 29 Ekim tatili hakkında çalışanlar ve öğrenciler araştırma yapmaya başladılar. 

Peki, 29 Ekim 2018 Cumhuriyet Bayramı nedeni ile kaç gün tatil olacak, çalışanlar kaç gün tatil yapacak, eczaneler kapanacak mı, bankalar çalışacak mı?

29 Ekim Tatil Mi 2018?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil programları arasında yer alıyor. Yani evet, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatil olacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene Pazartesi gününe denk geliyor. Aynı zamanda 2018 tatil takvimi içerisindeki son resmi tatil olan 29 Ekim Cumartesi ve Pazar günleri ile birleşerek 3 gün tatil olacak. Yani çalışanlar Cuma günü mesai bitimi ile tatile çıkıp Salı günü iş başı yapacaklar. 

29 Ekim Bankalar Tatil Mi?

29 Ekim 2018 Pazartesi günü resmi tatil olduğu için bankalar da kapalı olacak. Yani 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil olarak ilan edildiği için bankalar çalışmayacak.  Bu nedenle bankalarda işleri olan kişilerin işlerini Cuma gününden gerçekleştirmeleri ya da Salı gününe ertelemeleri gerekecek. 

29 Ekim 2018 Eczanaler, PTT Kapalı Mı?

Evet, 29 Ekim 2018 günü eczanaler ve PTT ‘de resmi tatil olması nedeniyle kapalı olacak ve hizmet vermeyecek. 

29 Ekim’de Kargolar Çalışacak Mı?

Kargo şirketlerinin büyük bir bölümü tatil olduğu için çalışmayacak ancak bazı şirketlerin hizmet vermeye devam edeceği iddia ediliyor. Bu nedenle 29 Ekim günü kargo işi olan kişilerin gitmeden önce tercih ettikleri kargo şirketlerini aramaları öneriliyor. 

Kamupersoneli.net – Ankara