Gündem

2900 Kez ByLock Kullanan FETÖ Sanığı Tahliye Edildi

Dışişleri’nde mühendis olarak çalışan Yunus Gürbüz’ün cep telefonunda incelme yapıldı. Yapılan incelemede BTK kayıtlarına göre 2 bin 900 kez sisteme giriş yapması deliller arasında yer aldı. Konu ile ilgili olarak Yunus Gürbüz mahkemede ifade verdi. Gürbüz ifadesinde MİT’ten gelen ByLock kayıtları ile BTK’dan gelenler arasında tarih ve saat çelişkisi olduğunu savundu.

ŞİFRESİZ OLDUĞU DÖNEMDE İNDİRMİŞ

Yunus Gürbüz’ün avukatı Osman Rahmi Ofoğlu ise müvekkilinin ByLock’u zamanında şifresiz olduğu dönemde indirdiğini ifade etti. Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun aktardıklarına göre konu ile ilgili olarak mahkeme ise kararını verdi.  Mahkeme, savcılığın sanığın ByLock kullanıcısı olduğunu ikrar ettiğini belirtti. Bu kapsamda Gürbüz’ün tutukluluk halinin devamı yönündeki mütalaasına karşılık tahliye kararı verdi.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Tahliye kararı 31 Ekim 2017 tarihinde oy birliğiyle verildi. Söz konusu kararda “Sanık Gürbüz’ün tutuklu kaldığı süre, delillerin toplanmış olması, delilleri karatma ihtimalinin bulunmaması, tutuklamanın tedbir niteliğinde olması, bu aşamada tutuklulukta sağlanacak yararın adli kontrol hükümleri ile sağlanacak olması dikkate alınarak başka bir suçtan hükümlü ya da tutuklu değilse tahliyesine karar verildi” ifadelerine yer verildi. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA