Gündem

3 adım sosyal mesafe kuralı getirildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün toplanan bilim kurulu toplantısı sonrasında verilen tavsiyeler ile, Türkiye genelinde alınan yeni tedbir kararlarını açıkladı. Canlı yayında, alınan yeni tedbir kararlarını açıklayan Erdoğan, 20 yaş alında olan kişilerin sokağa çıkma yasağı getirildiğini bildirirken, sokakta dolaşırken 3 adım sosyal mesafenin uygulanmasına yönelik yeni tedbir kararları alındığını bildirdi.

Zonguldak ve 30 Büyükşehir için geçerli olmak üzere giriş ve çıkışların yasaklandığını duyuran Erdoğan, alınan yeni tedbir kararları ile ilgili şu açıklamaları yaptı;

Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehirinde, Zonguldak ilimizi de araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda temizlik gibi zorunlu ihtiyaç, lojistik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacaktır.

30 BÜYÜKŞEHİR VE ZONGULDAK İLİNİN GİRİŞ ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

İl pandemi ve il hıfzıssıhha kurumları kendi ihtiyaçlarına göre, kendileri bu tedbirleri geliştirecektir. 30 büyükşehir ile Zonguldak’taki araç giriş çıkışlarını 15 gün boyunca yasakladık. Sokağa çıkma kısıtlamasını da 20 yaş altına çektik. 1 Ocak 2000 doğumlulardan sonrası da bu geceden itibaren sokağa çıkamayacaktır.

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

65 yaş üstü sıkıntıda 20 yaş altı sıkında değil gibi bir garantimiz yok. Temel ihtiyaç malzemeleri temin edilebilir. Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız için de yeni bir uygulama başlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi, insanların toplu bulunduğu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır.

Tüm bunlara ilave olarak Türkiye genelinde insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbiri almayı sürdüreceğiz. Gereken ilave tedbirler illerde alınıp uygulanabilecektir.

3 ADIM SOSYAL MESAFE UYGULAMASI

Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda asla bir arada bulunulmayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak riayet edilecektir. İkazlara uymayanlara gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır.