Gündem

3 Bin Hakim ve Savcının Mal Varlıklarında Tedbir Alındı

Fetö darbe girişimin de sonra alınan bir çok önlemlerle açığa almalar incelemeler üstüne Fetö’nün darbe girişimi kapsamında hakkında soruşturma yürütülen 3 bin hakim ve savcıların mal varlıklarında tedbirler alındı.

Edinileen bilgiler sonucunda, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunun(HSYK) yaptığı açığa alınan ve haklarındaki darbe girişimi kapsamında başlatılan adli soruşturmalarda 3 bin kadar hakim ve savcının mal varlıklarına Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 128 . maddesi Kapsamında el konulmasına ilişkin kanun Ankara Cumhuriyet Başsacılığın talebi üzerine , sulh ceza hakimliği tarafından kanul görmüştür.

Mal varlıklarına tedbir konulan Hakim ve Savcılar 128 . maddede belirtilen hiç bir mal varlığı üzerinde tasarufta bulunamayacaktır.
Ceza Muhakemesi Kanunun 128. maddesinde 

(1) Soruşturma veya kovuşturma konusu suçun işlendiğine ve bu suçlardan elde edildiğine dair kuvvetli şüphe sebebi bulunan hallerde, şüpheli veya sanığa ait;

a) Taşınmazlara,

b) Kara, deniz veya hava ulaşım araçlarına,

c) Banka veya diğer malî kurumlardaki her türlü hesaba,

d) Gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklara,

e) Kıymetli evraka,

f) Ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına,

g) Kiralık kasa mevcutlarına,

h) Diğer malvarlığı değerlerine,

Elkonulabilir. Bu taşınmaz, hak, alacak ve diğer malvarlığı değerlerinin şüpheli veya sanıktan başka bir kişinin zilyetliğinde bulunması halinde dahi, elkoyma işlemi yapılabilir.” ibaresi yer almaktadır.