Gündem

3 Haziran güncel koronavirüs verileri açıklandı! Düşüş devam ediyor!

Bakanlığın, covid.19.saglik.gov.tr adresinde 3 Haziran güncel veri tablosunu paylaştı. Açıklanan koronavirüs tablosuyla beraber vaka, ölü, entübe ve iyileşen kişi sayısı da belli oldu. 3 Haziran günlük koronavirüs tablosuna göre son 24 saat içerisinde 24 kişi daha hayatını kaybetti. Bugün kaydedilen veri, son günlerin en düşük verileri olarak ifade edildi.

KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Bakanlığın açıklamış olduğu verilere göre 3 Haziran itibariyle koronavirüs salgını yüzünden 24 kişi daha hayatını kaybetti. 24 kişinin hayatını kaybetmesiyle, ülkemizde koronavirüs sebebiyle toplam ölüm sayısı 4 bin 609’e yükseldi.

KAÇ KİŞİ İYİLEŞTİ?

3 Haziran güncel koronavirüs verileri açıklandı! Düşüş devam ediyor!

Salgına ilişkin her gün vaka ve hayatını kaydedenlerin sayısı paylaşırken, iyileşen kişi sayısı da paylaşıyor. Her geçen gün salgını yenip iyileşen kişilerin sayısı artıyor. 3 Haziran itibariyle 931 kişi daha iyileşerek toplam iyileşen sayısı 130.852’ye yükseldi.

VAKA SAYISI KAÇ OLDU?

Açıklanan koronavirüs vaka tablosunda en çok dikkat edilen verilerden birisi vaka sayısı. Salgının kontrol altına alınması, vaka ve ölüm sayılarında düşüşün yaşanmasına yardımcı oluyor. Son 24 saat içerisinde 52 bin 305 kişiye daha koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testte 867 yeni vaka daha tespit edilirken, toplam vaka sayısı 166 bin 422 oldu.