Gündem

30 Bin Kişi Daha Taşeron İşçilerin Kadro Düzenlemesinden Yararlanacak

Hatırlanacağı üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 2017 yılının son döneminde ortak bir çalışma yürütmüş ve kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron işçi olarak çalışan işçilerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeleri hazırlamışlardı. 

İki bakanlık tarafından ortak yürütülen düzenleme 24 Aralık 2017 tarihinde 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de yayımlanmış ve resmiyet kazanmıştı. 

Taşeron işçi düzenlemesinin resmiyet kazanmasının ardından işçiler açıklanan işlemleri belirtilen tarihlerde yerine getirmiş ve çalışmakta oldukları kurumlara kadro başvurusunda bulunmuşlardı. 

30 BİN KİŞİ KADRO KAPSAMINA ALINACAK

Söz konusu taşeron işçi düzenlemesinin netlik kazanmasının ardından belirli bir alanda çalışan 30 bin kişinin daha kadro kapsamına dahil edileceği aktarıldı. 

SGK Rehberi’nde yer alan bir habere göre, şehir hastanelerinde taşeron işçi olarak çalışan işçilerin çalıştırılmasında aracı olarak kullanılan kurumlar ortadan kaldırılacak. Yaklaşık 30 bin kişiyi ilgilendiren habere göre, şehir hastanelerinde çalışan bu işçiler taşeron düzenlemesinden yararlanacaklar ve hastanelerin direkt işçisi olarak görev yapacaklar. 

2018 yılı içerisinde faaliyete geçmesi planlanan şehir hastanelerinde çalışan yardımcı hizmetler hastanenin kendi personeli olarak görevine devam edecek. Hastaneyi kuran firma yardımcı hizmetleri de çalıştıracak. Ayrıca söz konusu hastanelere devlet yalnızca doktor ve sağlık personeli ataması gerçekleştirecek. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum