Gündem

3.5 Milyon Suriyeliye Kalıcı Konut Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantdıa 3.5 Milyon Suriyeli hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Söz konusu toplantıda kış şartlarının olumsuz olması ve konteyner kentlerin yetersiz olması bakımından kalıcı konutların yapılması gündeme geldi. Kalıcı konut projesinin ne zaman yapılacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.

Hürriyet’in haberine göre toplantıda bir Millletvekilinin geçtiğimiz günlerde konteyner kentlere gittiğini anlatması ve Suriyeli vatandaşlar için konteyner kentlerin yetersiz olduğunu belirtmesi sonrasında Suriyeli mültecilerin geçimi için yeterli şartların sağlanmadığını ifade etti. Milletvekilinin Suriyeli mülteciler için sosyal konut yapılmasını önermesiyle beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz sosyal konutların ötesinde bir proje yapmayı planlıyoruz” dediği belirtildi.

Bölge içerisinde güvenli alanların oluşturulmasının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Güvenli alanlarımızı oluşturduğumuzda çadır kentler kurulmayacak. Hem kendi bölgemizde ve hemde sınırın diğer tarafından kalıcı konutları kurabiliriz. Burada bulunan Suriyeli vatandaşlarıda yeni oluşturacağımız konutlara yerleştirmek istiyoruz. Artık evlerde yaşayacaklar.” cümlesini söylediği ifade ediliyor.

AVRUPA BİRLİĞİ VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu proje sayesinde 3.5 Milyon Suriyeli mültecinin bi an önce kendi topraklarında yaşamaları için atılmış bir adım olacağını belirtti. Avrupa Birliği ile yapılan anlaşmayı da hatırlatan Erdoğan; Avrupa’nın mültecilerle alakalı olarak Türkiye’ye verdiği yardım sözünü tutmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Ne olursa olsun yardımlarımıza devam etmekteyiz.” ifadelerinde bulundu.

AFAD RAPORU AÇIKLAMIŞTI

AFAD’ın 29 Ocak 2018’de güncellemiş olduğu verilerine göre Türkiye’de 10 ilde kurulmuş olan 21 çadır kent ve konteyner kenttler içerisinde yaklaşık 240 Bin Suriyeli barınıyor. Türkiye’de toplam olarak 3 Milyon 466 Bin 263 Suriyeli bulunuyor. 

Kamupersoneli.net I ANKARA
 

Bir Yorum

  1. yaşa takılanlara kaynak bulamayan iktidar partisi suriyelilere ev yaptırıyorsa bizde seçim zamanı onların evini yaparız hepinize yazıklar olsun lanet olsun