Gündem

350 Bin Kürt YPG'den Kaçarak Türkiye'ye Sığındı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgedeki terör örgütü PKK/YPG’yi arındırmak için Barış Pınarı Harekatını başlattı. Gerçekleştirilen operasyonda sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösterildi.

Ayrıca harekat başladığı günden bu yana sivillerin hedef alındığı algısı yayılmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarında “Batı ve ABD’nin söylediği şu siz Kürtleri öldürüyorsunuz. Bizim mücadelemiz Kürtlerle değil. Bizim mücadelemiz terör örgütleriyledir. YPG/PKK bunların hepsi terör örgütüdür” ifadelerine yer verdi.

350 BİN KÜRT TÜRKİYE’YE SIĞINDI

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından PKK/YPG raporu hazırlandı. Raporda Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı yalanını çürüten önemli ayrıntılar yer aldı. Raporda, PKK’nın özellikle Suriye’deki çatışmalarda daha çok çocukları kullandığına dikkat çekilirken, örgüt saflarında çatışmaya zorlanan bu çocuklar arasında 15 yaşın altında olanlara bile sıklıkla rastlandığı belirtildi.

Söz konusu rapora göre bu uygulama marifetiyle PKK/YPG, Suriye’de hakimiyeti altındaki bölgelerde yaşayan her aileden bir kişiyi silahlı militan yapmak üzere zorla alındı. Bunun yanı sıra YPG’nin zulmünden kaçan sadece Kürtlerden oluşan sığınmacıların sayısı ise yaklaşık 750 bini buluyor. Bunlardan 400 bini Kuzey Irak’a, 350 bini ise Türkiye’ye sığındı.