Gündem

3600 ek gösterge konusunda önemli gelişme: Uzman çavuşlar, uzman jandarma ve sağlık personeli için de istendi

Her seçim döneminde dile getirilen ve çeşitli vaatlerle gündeme getirilen 3600 ek gösterge milyonlarca kamu görevlisini yakından ilgilendiriyor. Öyle k, bütçe komisyonu görüşmelerinde de bu konu sık sık gündeme getirilse de bir türlü gerçek adımlar atılamıyor.

TBMM Genel Kurulu’nda 3600 ek gösterge hakkında polisler ve öğretmenler dışında ilk defa Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı tarafından verilen kanun teklifinde askerlerin ve sağlık görevlilerin yararlandırılması istendi.

3600 EK GÖSTERGE HAKKINDA FLAŞ GELİŞME!

3600 ek göstergenin sadece belli memurlara değil tüm kamu personeline verilmesi talebinde bulunan MHP Konya Milletvekili Kalaycı, TBMM Başkanlığı’na hazırladığı kanun teklifini sundu.

Ayrıca Maliye ve Gelir İdaresi Teşkilatı ile bazı kurumlarda görev alan uzmanların çözüm bekleyen sıkıntılarının bulunduğunu aktaran Kalaycı, “Maliye ve Gelir İdaresi Teşkilatı ile bazı kurumlarda çalışan uzmanların çözüm bekleyen sorunları da bulunmaktadır. Gelir uzmanı, defterdarlık uzmanı, millî emlak uzmanı, mali hizmetler uzmanı gibi bazı kariyer meslekler emsali uzmanlarla aynı statüde değildir.” dedi.

Kalaycı TBMM’ye sunduğu 3600 ek gösterge kanun teklifi hakkında şu şekilde konuştu:

Temel sorun diğer uzmanların aldığı 3600 ek göstergeyi alamamalarıdır. Esasen birçok kamu çalışanı ek göstergeyle ilgili düzenlemeyi dört gözle beklemektedir. Bu konuda AK PARTİ’nin olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisinin de vaadi bulunmaktadır. AK PARTİ sözcüsü Sayın Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın, geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarda, 3600 ek göstergeye dair düzenleme için çalışmaların sürdüğünü, meslekler arası dengeleri gözeten bütünsel bir çalışma yapıldığını ifade etmiştir. Doğrusu da budur, ek gösterge düzenlemesi yapılırken tüm hizmet sınıfları gözetilmeli, eşitsizlikler giderilmelidir. Öğretmenler, polisler, hemşireler ve din görevlilerinin yanı sıra, ek gösterge eşitsizliğine maruz kalan uzmanlar, kamu avukatları, müdürler, şube müdürleri; diyetisyen, çocuk gelişimci, psikolog, sosyal çalışmacı, odyolog, fizyoterapist gibi sağlık lisansiyerleri ile mahallî idarelerin daire başkanları, üniversite genel sekreter yardımcıları, uzman çavuşlar ve uzman jandarmalar gibi çalışanların ek göstergeleri 3600’e çıkarılmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz gerekli kanun teklifini verdik. Kanun teklifimizde, ek göstergeler tüm hizmet sınıfları için hiyerarşik sırayla yeniden belirlenmiştir. Bu düzenlemenin gündeme alınarak bir an önce yasalaşmasını diliyoruz.