Gündem

3600 ek gösterge Meclis’e taşındı! Çalışma Bakanı Selçuk’a soruldu

Türkiye’de yapılan her seçim öncesinde iktidar ve muhalefet partileri tarafından gündeme getirilen 3600 ek gösterge seçimler sonrasında hayata geçirilmeyen ve gündemden düşen konular arasında yer alıyor. 3600 ek göstergenin gelmesini bekleyen öğretmenler, polisler ve hemşireler adına TBMM’nin bugün açılmasıyla birlikte Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından gündeme getirildi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından hazırlanan 3600 ek gösterge ilişkin yazılı soru önergesi Meclis’e sunuldu.

BAKAN SELÇUK’A SORULDU

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından sunulan yazılı önergede, “Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla.” İfadeleri yer aldı.

TBMM’YE 3600 EK GÖSTERGEYE İLİŞKİN SUNULAN SORU YAZILI SORU ÖNERGESİ:

24 Kasım 2018 öncesinde öğretmenler için vaat edilen müjdeli haber neticesinde beklentiler Cumhurbaşkanlığı hedefleri içerinde yer alan 3600 ek göstergenin uygulamaya alınması yönünde olmuştu.

1. 3600 ek göstergenin uygulamaya alınması hususunda çalışmalar yapılmakta mıdır?