Gündem

3600 Ek gösterge ne zaman meclise gelecek? Bakan Soylu’dan son dakika 3600 ek gösterge açıklaması!

Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizi kapsayan 3600 ek gösterge kanun teklifinin ne zaman meclise verileceğini merak eden binlerce kamu görevlisi vatandaşımız, bir an önce temel hakları olan 3600 ek göstergenin bir an önce yasalaşmasını ümit ediyor. 3600 Ek göstergenin ne zaman meclise geleceğini merak edenler, araştırmalarına devam ediyor.

3 gün sonra tam bir yılını dolduran 3600 ek gösterge hakkında hemen hemen her gün farklı açıklamalar yapıldı. 24 Haziran Başkanlık seçimleri öncesinde miting alanlarında 3600 ek göstergenin çıkarılacağı yönünde ki vaatlerinin üzerinden 1 yıl gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen henüz elle tutulur bir durum ortada görünmüyor. Bu konu ile ilgili soruları yanıtlayan Bakan Süleyman Soylu, için son dakika olarak yaptığı açıklamalarda, söz verildiği gibi 3600 ek göstergenin en kısa zamanda meclise gelerek teklifin görüşüleceğini ve akabinde yapılacak düzenlemeler sonrasında yasalaşacağını söyledi.

BAKAN SOYLU’NUN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TV100’de katıldığı programda 3600 ek gösterge beklentisine ilişkin, “Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız. Yapabileceğimiz en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim sözümüz.” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, 3600 ek gösterge beklentisiyle ilgili şunları söyledi:

“3600 ek göstergeyle ilgili hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür ve biz bunu gerçekleştireceğiz. İhtiyaç da var. Bunu da söyleyeyim. Çünkü çalışma maaşlarıyla emekli maaşları arasında fark var. Bu fark yönetilebilir bir fark değildir. Bunu biliyoruz ve sağlayacağız. Bunun oluşturduğu sıkıntılar da söz konusu. Farkındayız ve biliyoruz. Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız. Yapabileceğimiz en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim sözümüz.” Dedi.

24 MAYIS 2018’DE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin seçim beyannamesi toplantısında, “Değerli kardeşlerim önemli bir konuya geliyorum. Burayı hassas dinleyelim. Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş olacağız.” demişti. Bu konuşmasından bu yana yaklaşık 13 ay kadar bir zaman geçti. Bu durum karşısında vatandaş, Bakan Soylu’nun son olarak açıkladığı 3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağı sorusuna verdiği ‘’kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz’’ açıklamasına ‘kaç kısa zaman’’ yorumunu yaptı.

Bir Yorum

  1. KISA ZAMAN DEDİKLERİ 13 AY GEÇTİ,EN KISA ZAMAN DEDİKLERİNDE HERHALDE BİR 10 YILI GEÇER.VEREMEYECEKSENİZ VEREMİYORUZ DEYİP MİLLETİ UMUTLANDIRMAYIN.