Gündem

380 İş Adamına FETÖ Soruşturması Şoku!

Fethullahçı Terör Örgütü’nün finansmanınlarına ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında bu sabah saatlerinde yeni bir operasyona başlanıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan Sorumlu olan Başsavcı Vekili İsmail Uçar ve aynı büroda görevde bulunan Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında FETÖ’ye himmet topladığı ve finansman sağladığı iddialarıyla 380 işadamı hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Sabah saatlerinden itibaren harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan arama kararlarının doğrultusunda gözaltı ve arama işlemlerinin gerçekleştirildiği 35 ilde gerçekleştirilen dev operasyon kapsamında 110 şüphelinin ise yut dışında bulunduğu anlaşıldı.

FETÖ üyeliği ve terör örgütüne finansman suçlaması yapılan şüphelilerin ise Samanyolu TV bünyesinde bulunan Dünya Pazarlama isimli FETÖ’cü şirket bünyesinde örgüte finansmanlar sağladıkları himmet topladıkları ve yurt dışından yasadışı şekilde getirilen ürünlerin pazarlaması sonucu elde edilen yüksek gelirlerin örgüte aktardıkları ileri sürüldü.

Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına getirildiği açıklandı.

Kamupersoneli.net | AA