Gündem

4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlamasında flaş gelişme! O iller muaf tutuldu

Kovid-19 salgının sona ermesi ve yayılmasını engellemek için Türkiye’de çok önemli adımlar atılmaktadır.

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması açıklamasının ardındna flaş bir gelişme yaşandu.

3 İL SOKAĞA ÇIKMA KISITLMASINDA MUAF TUTULDU

4 günlük uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili olarak Denizli, Şanlıurfa ve Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada bu şehirlerin sokağa çıkma kısıtılmasından muaf tutulduğu açıklandı.

4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlamasında flaş gelişme! O iller muaf tutuldu

VALİLİKLERDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA GELDİ

Denizli Valisi Hasan Karahan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saat 00.00 itibarıyla kentteki seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını belirterek “Ayrıca hafta sonu dört günlük sokağa çıkma yasağıilimizde uygulanmayacaktır.” ifadesini kullandı

Şanlıurfa Valiliği de 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili olarak, “Bu çerçevede ilimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından da muaf tutulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Aydın Valisi Köşger 4 gün boyunca Aydın’da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacağını belirterek,  “Değerli Aydınlılar 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı Aydın’da uygulanmayacaktır. Ancak salgın henüz geçmemiştir. Başta maske takma mecburiyeti ve sosyal mesafe kuralı olmak üzere kurallara riayet etmeniz sağlığımız açısından zaruridir” ifadelerini kullandı.