Gündem

4 günlük sokağa çıkma yasağı gündeme bomba gibi düştü! Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

Konuyla ilgili açıklama Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’dan geldi. İlhan, yaptığı açıklamasında koronavirüs salgınında vaka sayısını azaltmak için sokağa çıkma yasağının uygulanabileceğini belirtti. Yapılan bu açıklama sonrasında sosyal medyada yılbaşında sokağa çıkma yasağı olabilir mi? ihtimali konuşulmaya başlandı.

4 GÜNLÜK KISITLAMA SÖZ KONUSU OLABİLİR

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yılbaşında sokağa çıkma kısıtlamasının gelebileceğini belirtti. 4 günlük tam kapanmanın salgının önüne kesebileceğin belirten uzman isim, “Belki 31 Aralık’tan başlayıp 4 günlük bir kısıtlama söz konusu olabilir. Böylece yılbaşı vesilesi ile toplumda insanların hareketliliği de azalmış olur, dışarıda bir araya gelme engellenmiş olur, ev içinde bir araya gelme engellenmiş olur. Biliyorsunuz Ramazan Bayramı’nda da aynı kısıtlamayı yapmıştık. Şimdi 4 gün daha bir kısıtlama ile enfeksiyonun önü alınmaya çalışılabilir” ifadesini kullandı.

4 günlük sokağa çıkma yasağı gündeme bomba gibi düştü! Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

EV PARTİLERİ

Salgında özellikle gizli toplanmaların önüne geçmek ve vaka sayılarının azaltılması için ev partilerinin önerilmediğini belirten İlhan, zorunlu olarak bir araya gelinmesi durumunda bile mutlaka maske takılması ve mesafe kuralına uyulması gerektiğini belirterek, “Evde insanlar bir araya gelmesin. Parti olsun olmasın, evde insanlar olabildiğince misafir kabul etmemesi gerekiyor. Zaman tam çekirdek aile olarak bir arada olma zamanı, onlar ile bir arada olma zamanı. Biz vatandaşlarımızın evde parti yapmalarını hiç önermiyoruz. Zorunluktan dolayı insanlar bir araya geleceklerse mutlaka içeriye temiz hava girmesi maske takılması ve mesafeye uyulması gerektiğini tekrar hatırlatalım” dedi.

4 günlük sokağa çıkma yasağı gündeme bomba gibi düştü! Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Konunun kısa süre içerisinde sosyal medyada bomba gibi düşmesinin ardından vatandaşlar, yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna cevap aramaya başladı. Konu ile ilgili yakın zamanda toplantı yapılması ve kararın alınabileceği öngörülüyor. Ancak şu anda resmi bir açıklama bulunmuyor.

4 günlük sokağa çıkma yasağı gündeme bomba gibi düştü! Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

YILBAŞINDA SOKAK PARTİSİ YASAK MI?

Bu yılbaşı, geçtiğimiz yılbaşına kıyasla biraz durgun geçecek. Vatandaşlar, aynı zamanda yılbaşında sokak partisi yasak mı? sorusunun cevabını merak ediyor. Şu an için hem hafta içi hem de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için bu tür etkinliklerin yapılmasına izin verilmiyor. Konu ile ilgili yılbaşı için ayriyeten tedbir kararı alınabilir.