Gündem

4 günlük yasak başlıyor! Sokağa çıkma yasağında hangi dükkânlar açık olacak? Marketler Cumartesi açık mı?

4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasına çok az bir süre kaldı. Bu gece başlayacak olan kısıtlama 26 Mayıs 00.00’da sona erecek. Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlamasında hangi dükkânlar açık olacak? Vatandaşlar alışverişlerini ne zaman yapacak? Merak edilen tüm detaylar haberimizde mevcut..

4 GÜNLÜK YASAK NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sokağa çıkma kısıtlaması 4 gün boyunca tüm Türkiye’de uygulanacak. Salgın sebebiyle uygulanan yasak sayesinde, virüsün Ramazan Bayramı’nda ilerlemesini önleyeceği tahmin ediliyor. Yasak, bu gece 00.00’da başlayacak olup, 26 Mayıs 00.00’da sona erecek. Tüm Türkiye’de 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

4 günlük yasak başlıyor! Sokağa çıkma yasağında hangi dükkânlar açık olacak? Marketler Cumartesi açık mı?

BAKKLAR VE MARKETLER CUMARTESİ AÇIK MI?

İlk defa tüm 81 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlanmasının detayları belli oldu. Bayram için alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar Cumartesi günü akşam saat 17.00’ye kadar alışverişlerini yapabilecek. Bunun dışında, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri tüm market ve bakkallar kapalı olacak.  

22 Mayıs Cuma bugün ise, tüm market, bakkal, manav ve kuruyemişçiler, 23.00’e kadar açık olacak. Yarın 10.00 – 17.00 arasında hizmet vermeye devam edilecek. Aynı saatlerde ise evlere servis hizmeti de devam edecek.

FIRINLAR AÇIK OLACAK MI?

Fırın, pastane ve tatlıcı olarak faaliyet yürüten işletmeler ise 23, 24, 25 ve 26 Mayıs’ın tamamında kesintisiz hizmet vermeye devam edecek. Bu iş yerlerinde ekmek, unlu mamul ve tatlı satışları yapılacak. Kısıtlamanın başladığı günlerde, isteyen vatandaşlara evlere servis yapılacak.