Gündem

4 Milyon Suriyeli Türkiye'ye Gelebilir! Orgeneral Hulusi Akar Açıkladı

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar yaptığı açıklama ile beraber; İdlib’de rejim tarafından zaman zaman karadan ve havadan tehdit şeklinde bölgeye ateş edilmesi, buradaki sivil insanların zarar görmesi oradaki hayatı oldukça zorlaştırıyor ifadelerini kullandı.

Akar yaptığı açıklama içerisinde ise 4 milyon Suriyeli’nin Türkiye’ye gelebileceğini işaret etti.

Akar’ın açıklamalarından satır başları;

15 Temmuz nedeniyle bazı sıkıntılarımız oldu, personel sayısı konusunda bir takım sıkıntılar yaşadık fakat içimizden bu hainler temizlendikçe etkinliğimiz daha da arttı, daha da güçlendik.

Başta FETÖ olmak üzere PKK/ PYD/YPG ve DEAŞ dahil tüm terör örgütleriyle, bunun dışında ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bundan dönüş yok.

CEVAPLARINI VERDİK

25 Temmuz 2015’te başlayan terörle mücadelenin yeni safhası büyük bir yoğunlukla başladı. Havada ve karada bu operasyonlar sürdürüldü, İkiyaka Dağları dahil bir sürü temizlik yapıldı. Bunun akabinde 15 Temmuz darbe girişimiyle karşılaştık.

Burada TSK’nın vatanını, milletini seven evlatları ve tüm milletimiz karşı koymak suretiyle bunun üstesinden geldik. Üniforma giyen hainlere gerekli cevabı verdik. Yargı gerekli cevabı vermeye devam ediyor.

Fırat Kalkanı, FETÖ’nün darbe girişiminden bir ay sonra başladı. Birtakım zorluklara, sıkıntılara rağmen, hatta bazılarının ‘Bu ordu artık harekat yapamaz’ demelerine rağmen operasyonu büyük bir başarı ve kararlılıkla gerçekleştirdik.

4 MİLYON SURİYELİ GELEBİLİR

İdlib’de rejim tarafından zaman zaman karadan ve havadan tehdit şeklinde bölgeye ateş edilmesi, buradaki sivil insanların zarar görmesi oradaki hayatı oldukça zorlaştırıyor. Çünkü bu insani yardım faaliyetlerini aksatıyor.

Burada yaşayan 3.5-4 milyon insan bir şekilde buraları terk ettiği zaman da gidecekleri tek yer var, o da Türkiye.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Bırakın bu isleri be ülkenin ne huzuru kaldı ne ferahi bu Suriyelilerden baktım bizim gençlerimiz AC gezerken bunlara maaş bağlanıyor. Bu kadar kendi halkını görmezden gelen bi hükümet yok.

  2. Bu hukumete oy verenlerin çocuklari işsiz kalinca keşke vermeseydim diye kafalarini duvarlara vuracaklar

  3. Böyle yapmaya devam etsinler sırf suriyelilerin toplumun huzurunu bozduğu apaçık. Daha söylenecek çok şey var ama bu hükümete artık sırf bu yüzden oy vermem çevremdekiler de aynı

  4. Biz suriyeye gidelim suryeliler turkiye ye gelsin bizden daha çok imkana sahipler

  5. BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERLERİ VAR BUYURSUN GELSİN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ.

  6. Bizim milletimizi unuttunuz oy için 24 hazirandan once getirdiniz zaten suriyelileri yaziklar olsun