Gündem

400 öğrenciye koronavirüs mü bulaştı? Sağlık Bakanı Koca'dan flaş açıklama!

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü MSÜ sınavında 400 öğrenciye koronavirüs bulaştığı iddia edilmişti.

400 ÖĞRENCİYE KORONAVİRÜS BULAŞTI İDDİASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika gündeme bomba gibi düşen koronavirüs iddiaları hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

400 öğrenciye koronavirüs mü bulaştı? Sağlık Bakanı Koca'dan flaş açıklama!

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Bakan Koca açıklamasında, “Dün sosyal medyada yayımlanan, GEÇEN CUMARTESİ MSÜ SINAVINDA 400 ÖĞRENCİYE hastalık bulaştığını ve öğrencilerin karantinaya alındığını ileri süren haber gerçek dışıdır. Testi sınav sabahı sonuçlanan COVID-19 hastası BİR KİŞİ, sınav sırasında izole edilmiştir. Bulaşma olmamıştır.” dedi.

400 öğrenciye koronavirüs mü bulaştı? Sağlık Bakanı Koca'dan flaş açıklama!

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ise, “14 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen MSÜ sınavında 400 öğrenciye Covid-19 bulaştığı ve bu öğrencilerin karantinaya alındığı yönünde sosyal medyada yer alan iddialar gerçek dışıdır. ÖSYM tarafından düzenlenen MSÜ askeri öğrenci aday belirleme sınavında, yalnızca Kocaeli’de sınava giren bir öğrencide hastalık tespit edilmiştir. Aynı sınıfta sınava giren 12 öğrenci ve 4 sınav gözetmeni temaslı kabul edilerek testleri yapılmış, tamamının sonucu negatif çıkmıştır. Bu mesnetsiz iddiaların, LGS ve YKS öncesinde öğrencileri paniğe sevk etmek dışında bir amaç taşımadığı ortadadır” denildi.