Gündem

43 İlde Dev FETÖ Operasyonu 120 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı Çıkarıldı

Konya merkezli 43 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından bir operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon kapsamında örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleştirdiği askeri personele “mahrem imamlık” yaptıkları iddiasıyla 120 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Söz konusu soruşturma Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Söz konusu soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan örgüt mensubu askeri personel ve “mahrem imamlar”ın ifadeleri değerlendirildi. Bu ifadeler doğrultusunda tespit edilen 120 kişi hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri tarafından Konya merkezli 43 ilde operasyon başlatıldı. Söz konusu operasyonlar eş zamanlı olarak daha önceden belirlenmiş adreslere gerçekleştirildi.

MAHREM İMAMLIK YAPTIKLARI ÖĞRENİLDİ

Tüm bunların yanı sıra Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı çıkarılan 120 kişinin örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock’u kullandıkları tespit edildi. Haklarında göz altı kararı çıkarılan kişilerin TSK içindeki askeri personele, “genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü” pozisyonlarında “mahrem imamlık” yaptıkları da öğrenildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA