Gündem

4/B'li Çalışanlar Hükümetten Kadro Bekliyor

Taşerona kadro konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının düzenlemeleri açıklandı ancak 4/B statüsünde çalışanlar hakkında net bir açıklama gelmedi. Bundan dolayı 4/B’liler seslerini duyurarak kadro beklediklerini ifade ettiler. 

Kamuda çalışan 900 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesine ilişkin detaylar belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının ortak çalışmaları ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Bunun ardında  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da yaptığı açıklamalarında taşerona kadro düzenlemesinin detaylarını aktardı. 

900 BİN TAŞERON KADROYA GEÇECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun aktardıklarına göre kamuda çalışan 900 bin taşeron işçi kadroya geçecek. Ayrıca işçiler mevcut durumdaki sosyal hakları, kıdemleri ve maaşları ile kadrolu olarak istihdam edileceklerdi. Bunun yanı sıra kadrolu olarak istihdam edilen taşeron işçilerin tayin hakları bulunmamaktadır.

MEVSİMLİK İŞÇİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından mevsimlik işçiler hakkında da bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemede mevsimlik işçilerin çalışma süreleri arttırıldı. Bilindiği gibi mevsimlik işçiler 4 ay 29 gün çalışıyorlardı. Ancak yapılan düzenleme kapsamında bu süre 9 ay 29 güne çıkarıldı.

4/B’LİLER HÜKÜMETTEN KADRO İSTİYOR

Tüm bunların yanı sıra Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ortak çalışmasında 4/C’li personellerin de 4/B statüsüne geçileceği ifade edilirken Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de açıklamalarında KİT’ler çalışan taşeron işçilerin kadroya geçmeyeceğini ifade etti. Ancak 4/B statüsünde çalışan personellerin durumları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. 4/B’li çalışanlar sitemize çeşitli geri bildirimler göndererek 4/B’li çalışanların kadro beklediklerini ifade ettiler. 4/B’li çalışanların kadro taleplerini kamupersoneli.net olarak gündeme getiriyoruz. Sizler konu ile ilgili taleplerinizi “info@kamupersoneli.net” adresine mail atabilirsiniz. 4/B’li çalışanların kadro talepleri ise şöyle:

KADRO TALEPLERİ

# Biz 4/B’lilerin Kadro karşılığı ne olacak 4 bucuk yıldır belirsizlik var. Bizler kadro karşılığı atanmadık ve bekliyoruz. Arada kalan 4/B’lilerin sesi olursanız seviniriz.

# Herkesin derdine sorununa çözüm bulunduğu bir ortamda sadece 4B’liler es geçildi. Bu yüzden 4B’lilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili sesimiz olur haberimizi yaparsanız çok seviniriz.

# 4/B’liye kadro talep ediyoruz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. Bizler taşeron firmada teknik eleman olarak çalışırken vatanı görevimiz için kurumun şirketle anlaşma gereği tazminatımızı almadan tüm haklarımız saklı kalmak kaydıyla istifa edip askere gittik şimdi ise askerlik görevimiz, kutsal görevimizi yaptık ama biz askere gidince kurum yerimize eleman almış biz işsiz kaldık bizler askere gitmekle hata mı ettik biz kutsal görevimizi yaptık bizim günahımız ne, bu yeni çıkacak olan yasada bizler için de Allah rızası için bir hak tanıyın iş kanununda “askerlik görevi için ayrılanlar yeniden 2 ay içinde dilekçeyle başvuru yaptıklarında yeniden işe başlatılır “ maddesi var bizim de ailelerimiz çocuklarımız bakmakla yükümlü olduklarımız ailelerimiz var. lütfen bizler için bir hak..lütfen sayın yetkililer bizimde sesimiz olurmusunuz..

  2. Ben Afyon'da askeri yemekhanede taşeron firmada çalışıyorum sizlerden kadro bekliyoruz sayın bakanım sayın başbakanim cumhurbaskanim 3 senedir çalışıyorum haklarımızı istiyoruz artık

  3. 4-b liler neden dışlanıyor..verilen haklardan mahrum bırakılıyor 4a ile 4b arasındaki eşitsizik giderilmeli adalet ve eşitlik saglanmalı

  4. 4b liler de taşeronlar ve 4cliler gibi müjde bekliyor. Yüzbinlerin gözü kulağı umudu haberlerde.

  5. Aynı puanı aldık, tayin yok, eş durumu yok, aynı işi yap sen 4 b lisin. Oy isterseniz veririz,istemiyorsunuz anlaşılan…

  6. Kpss ile atanmış 4blı ler kadro bekliyor. Taşerona kadro verilirken bizler unutulmasın. Aileler kavuşsun

  7. 4b liler olarak bir çoğumuz ailemizden ayrı yaşıyoruz çocuklarımız perişan. neden 4b lileri görmezden geliyorsunuz. sınava tabi olarak atandık ama hala bize kadro yok. bi kadro verilecekse bu öncelikle 4b liler olmalı. asıl sıkıntı yaşayan bizleriz.

  8. 4blı hakkını istiyor. Kpss ile atanmış 4blı ye kadro artık gelsin. 4blı ye kadro haktır. Aileler kavuşsun yavrumuzdan ayrıyız eşimizden ayrıyız

  9. eşit işe eşit ücret ve özlük haklarımızı talep ediyoruz aileler ayrı ve perişan evlilik , ölüm ,babalık ,annelik vb izinlerimiz ve ücretimiz farklı ikinci sınıf memur muamelesi görüyoruz buda bizi derinden etkiliyor devlet büyüklerimiz ne zaman el atacak bu konuya herkese kadro dagıtıldı ama kpss ve mulakat asamasını gecen personeller unutuldu

  10. 4/B lilerin suçu ne?4/A lilardan neden farkliyiz?aynı işi yapıyoruz,KPSS sınavında belki çoğu 4/A lidan yüksek aldık.ailemizden uzakta yaşıyoruz.4/B li hakkı olan kadroyu istiyor.4+2 ye tabi memurlar olarak tayin konusunda iyileştirmeler bekliyoruz

  11. Çoğu haber siteleri 4/B lileri haber yapmiyor.tesekurler kamupersoneli

  12. Artık Kadro istiyoruz ayrı yaşamaktan yorulduk. 5 yıl oldu. 250.000 Sözleşmeli Personel var.

  13. Haber için teşekkürler kamupersoneli. 4blinin sesi olduğunuz için