Gündem

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü

5 Ekim 1994 yılından beri birçok ülkede Dünya Öğretmenler Günü olarak kabul edilmiştir. Bazı ülkelerde ise, ülkenin kültür ve toplum yapısına göre belirlenmiştir. Mesela, ülkemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. 

Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü öğretmenler günüdür. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınladı. Bakan Yılmaz’ın mesajı şöyle:
“Ülkemizde geleceğimizin teminatı gençlerimiz tarafından demokrasinin yaşam biçimi olarak benimsenmesi, millî ve manevi değerlerimize bağlılığın artırılması eğitimle gerçekleşecek ve ülkemizin en gelişmiş ülkeler düzeyine ulaşmasında en büyük pay hiç kuşkusuz öğretmenlerimize ait olacaktır. Memleketini, milletini ve milli iradesini sahiplenecek evlatlarımızı yetiştirecek, onlara bu değerleri aşılayacak ve yol gösterecek Milli Eğitim camiasının neferleri öğretmenlerimizle güçlü yarınlara ulaşabilecek, yarınlarımıza yön verebileceğiz.

Güçlü motivasyonumuz, kalıcı hedeflerimiz, emin adımlarımız ve köklü tarihimizden aldığımız yüce değerlerimizle ilkelerimiz doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalarımızda en büyük başarı ve takdir şüphesiz öğretmenlerimizindir. Bireysel farklılıkları ne olursa olsun, demokratik değerlere sahip, insan haklarına saygılı; araştırma, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmekle birlikte amacımız öğrencilerimizi üst düzey düşünme, ürün geliştirme, buluş ve inovasyon yapabilme seviyesine ulaştırmaktır.

Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı, üreten, paylaşan, fikirlerini hoşgörü ortamında tartışabilen, bilim ve teknolojide geleceğe yön veren ve değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyor; hedefimize de ancak ve ancak eğitim anlayışımızın en önemli unsuru olarak gördüğümüz öğretmenlerimizle ulaşabileceğimize inanıyoruz.

Dünyanın en fedakâr ve değerli insanları, yarınlarımızın mimarı çocuklarımızı yetiştiren tüm özverili öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

İsmet YILMAZ
Millî Eğitim Bakanı”

Kamupersoneli.net