Gündem

50 Milyon TL'lik Tapu Vurgunu 3 Şehre Daha Sıçradı!

İstanbul’da ortaya çıkan dolandırıcı çetesi, arazi sahiplerinin kimlik bilgilerini kullanarak hazırladıkları sahte vekaletnamelerle arazilerini satarak haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı ve bu soruşturmaların 3 şehre daha sıçradığı bildirildi.

Tapu Müdürlüğünde Suçüstü

Sahte belgeler ile vatandaşların arazilerini satan bir çete çökertildi ve adım adım takip altında olan çete üyelerine tapu müdürlüğünde suçüstü yapıldı.

Gerçekleştirilen operasyonların ardından dolandırıldıklarını fark eden, İstanfbul dışındaki 3 şehirdeki vatandaşlar ard arda emniyet birimlerine koştular ve mağduriyetlerini dile getirdiler.

Mağdurlar Açıkladı

Mağdur durumda olan Edirne, Muğla ve Antalya şehrindeki vatandaşlar, satış işlemlerini gerçekleştiren zanlıların İstanbul Çatalca’da suşüstü yakalanan organize çetenin üyeleri ile bağlantılı olduklarını iddia ettiler.

4 Kişi Hakkında Tutuklama Kararı

İstanbul’dan sonra 3 ilde daha vatandaşların mağdur olduğunu ortaya çıkmasından sonra, dolandırıcıların dolandırdıkları toplam miktarın 50 Milyon Türk Lirasını aştığı ifade edildi.

Vurgun yapan dolandırıcılara yönelik gerçekleştirilen operasyonda 4 kişi hakkında tutuklama kararı alındı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA