Gündem

500 Bin Atık Toplayıcısı Belediyelerle Çalışacak

Evsel çöplerle geri dönüştürülebilir ürünlerin ayrılmasıyla başlayıp bu atıkların değerlendirilerek sıfır atığa ulaşmayı sağlayacak çalışma kapsamında artık sokakta geri dönüştürülebilen ambalaj atıklarını geçim kaynağı yapan atık toplayıcıları atık belediyeler ile çalışacak. Türkiye gazetesinin aktardıklarına göre okak Atık Toplayıcıları Derneği Başkanı Recep Karaman bir açıklama yaptı.

500 BİN ATIK TOPLAYICISI ÖZGÜRCE ÇALIŞACAK

Recep Karaman açıklamalarında sokakta 500 binden fazla toplayıcı olduğunu ifade ederek geri dönüşüm sistemini yüzde 80’ini ayakta tuttuklarını 50 milyar liralık geri dönüşüm sektörüne de büyük katkılarının olduğunu ifade etti.

Bunun yanı sıra ülke konomisine ise yılda 15 milyar lira kar sağladıklarını maddi getirilerin yanı sıra yılda 35 milyon ağacın da kesilmesini önlediklerini ifade eden Recep Karaman açıklamalarında belediyelerle ortak çalışabilecekleri için sevinçli olduklarını ifade etti. 

Recep Karaman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarında “Bir önceki yönetmelikte belediyeler bir yandan engelliyor, bir yandan da ceza kesiyordu. 2016’da ön-ce toplayanlara 40 bin lira, ardında da atıkları satın alan firmalara 140 bin lira ceza kesildi. Biz çalışamadık, geri dönüşüm sistemi çökme noktasına gelmişti. Bunlar artık bitti” ifadelerine yer verdi.