Gündem

6 şehirde yeni corona önlemleri başladı! Giriş ve çıkışlar kapatıldı

6 şehirde corona virüsü salgını kapsamında yeni önlemler hayata geçirilirken İl Valilikleri tarafından duyurular yayımlandı. Bu duyurular kapsamında bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başladığı belirtildi ve bazı yerlere giriş ve çıkışlar yasaklandı.

ÇANAKKALE

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı bazı köylerde yaşayan vatandaşlarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) görülmesi üzerine, köylere kontrollü giriş çıkış uygulaması başlatıldı. Bu doğrultuda 3 köyün birbirine yakın olmasından kaynaklı köylere giriş ve çıkışlar kontrollü yapılacak.

Yapılan açıklamada, köyden 14 gün boyunca çıkması yasaklanan vatandaşların ihtiyaçlarının ise köy muhtarlıkları tarafından karşılanacağı belirtildi.

ARDAHAN

Ardahan’ın Göle ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı. Koyunlu köyünde, Kovid-19 vakaları tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı ve karantina başlatıldı. Ayrıca giriş ve çıkışlar yasaklandı.

KIRKLARELİ

Öte yandan Kırklareli’nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı. Bu doğrultuda Bayramdere köyü için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 14 günlük karantina kararı alındığı belirtildi. 

ADIYAMAN

Adıyaman’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 93 evde karantina uygulanmaya başlandı. Test sonuçlarının pozitif çıkması doğrultusunda 93 evde karantina başladı ve bu evlere karantina süresince giriş çıkışlar yasak.

SİNOP

Sinop’un Türkeli ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı. Kararın ardından jandarma ekipleri, mahallenin giriş ve çıkışlarında önlemler aldı. Karantina işlemi, 20 Ekim 2020 tarihi saat 15.00’ten itibaren başladı.

BALIKESİR

Balıkesir’in Gönen ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina uygulaması başlatıldı. Tüm bunların doğrultusunda Büyüksoğuklar’da 14 gün süresince halkın ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacağı öğrenildi.