Gündem

65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağına esneklik geliyor mu? Bakan Koca cevapladı!

Bakan Koca, bugün 14.00’de başlayan toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Mayıs ayı boyuca tedbirlerin devam edeceğini ifade eden Koca, normalleşme süreci hakkında da kritik bilgiler paylaştı.

HENÜZ NETLEŞMEDİ

65 yaş üstü vatandaşların devam eden sokağa çıkma yasağına ilişkin gelen sorulara cevap veren Bakan Koca, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“65 yaş büyüklerimizi Bilim Kurulu’nda konuştuk. ‘Hiç olmazsa gezme serbestisi olur mu?’ diye konuştuk. Ama daha netleşmedi”

65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağına esneklik geliyor mu? Bakan Koca cevapladı!

TÜRKİYE İLK ÖNLEMİ 10 OCAK’TA ALDI

Bakan Koca konuşmasında, Türkiye’nin 10 Ocak tarihinde ilk önlemi aldığının altını çizdi. Acil bir operasyon merkezi kurularak önemlerin alındığını söyleyen Bakan, açıklamasında, “Ramazan ayını alışık olmadığımız bir şekilde yaşıyoruz. Ama bu ramazanın iyi bir yönü de var. Her gün birbirinden güzel haberler alıyorsunuz. Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgınına karşı Türkiye, 10 Ocak’ta acil bir operasyon merkezi kurarak ilk önlemini aldı. Gelinen noktadan dünyadaki durumu özetlemek istiyorum. Dünyada toplam 3 milyon 152 bini aşkın korona hastası var. Ölenlerin sayısı 218 bini geçti. Can kaybının 59 bini aştığı ABD’de 25 bini aşkın yeni vaka görülmüştür. İngiltere’de görülen vaka sayısı 3 bin 96’dır. İngiltere’de bizden çok önce salgın görüldü” ifadesini kullandı.