Gündem

65 Yaş Üzerine Toplu Taşımada Ücretli Dönem! Sabah ve Akşam Saatlerinde Ücretli Olacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti’de devam eden “yerel yönetimler yasa taslağı” üzerinde çalışmaların sonuna gelindi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki tarafından taslak hazırlandı ve bir hafta sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması beklenmektedir.

AK Parti’nin 9 ana başlıktan oluşan yasa taslağında imar ve planlama, görev alanları, finansman, belediye organları, teşkilat ve personel, denetim, izleme ve şeffaflık, işlevini yitirmiş yasaların kaldırılması, belediye başkanlarının özlük hakları ve istişareye bırakılan konular yer alıyor. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında tüm partilerin taslak çalışmaları değerlendirilerek, tam bir konsensüs içinde teklifin Meclis’e gelmesi bekleniyor.

YASA TASLAĞINDA NELER VAR?

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki CHP ve MHP ile de bu taslak hakkında görüştü. Özhaseki bu teklif hakkında detayları CNNTürk TV Ankara Temsilcisi Dicle Canova ile paylaştı.

Bu teklif kapsamında yapılan düzenlemede 65 yaş üst vatandaşların kullandığı ücretsiz ulaşım hakkı oldu. Buna göre yasa çıkarsa ücretsiz olan toplu taşıma sabah ve akşam iş çıkış saatlerinde ücretli olacak.