Gündem

7 şehre seyahat kısıtlaması kaldırıldı ancak valilerden uyarı geldi! "Şehre almayacağız!"

31 şehre uygulanan seyahat kısıtlaması, bugün 7 ilde sona erdi. Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla illeri için dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla giriş çıkış yasakları kaldırıldı. Ancak Antalya Valisi Münir Karaloğlu yasağın devam ettiği 24 ilden gelenlerin seyahat izin belgesinin olmaması durumunda şehre alınmayacağını ifade ederken, Burdur Valisi Hasan Şıldak, tatil için Burdur’a gelenlerin alınmayacağını belirtti.

ANTALYA’YA SEYAHAT İZİN BELGESİ OLMADAN GİRİLMEYECEK

Konuyla ilgili açıklama Antalya Valisi Münir Karaloğlu’ndan geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Karaloğlu, 7 il dışında seyahat yasağı devam eden 24 ilden gelen vatandaşların, seyahat izin belgesi olmadan şehre alınmayacağını duyurdu. Vali, konuyla ilgili, “Bugün 24.00’dan itibaren şehrimize seyahat kısıtı devam eden 24 vilayetten S Belgesi olmadan gelenler, kontrol noktalarımızda tespit edilirse, haklarında idari işlem başlatılacak ve şehre sokulmadan geri gönderileceklerdir” ifadesini kullandı.

7 şehre seyahat kısıtlaması kaldırıldı ancak valilerden uyarı geldi! "Şehre almayacağız!"

BURDUR’A TATİL İÇİN GİDENLER ALINMAYACAK

Bir diğer açıklama Burdur Valisi Hasan Şıldak tarafından yapıldı. Şıldak, tatil için gelenlerin şehre alınmayacağını ifade ederek, tatilini Burdur’da yapmak isteyenlere evde kalmaları uyarısında bulundu. Vali, açıklamasında şu ifadeyi kullandı:

“Yaklaşan Ramazan Bayramı ve yaz tatili dolayısıyla Burdur’a gelmeyi planlayanların bu yönde hareket etmemeleri, bulundukları yerde kalmaları gerekmektedir. Bu uyarıyı dikkate almayarak gelecek olanlar ise ilimize girişte tespit edilerek 14 gün süreyle yurt ve pansiyonlarda karantinaya alınacaklar, ancak bu sürenin sonunda ikametlerine gitmelerine izin verilecektir”

7 şehre seyahat kısıtlaması kaldırıldı ancak valilerden uyarı geldi! "Şehre almayacağız!"