Gündem

70 Bin Öğretmen Alımı Gerçekleşebilir Mi?

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı bir açıklama kapsamında öğretmen ihtiyacının 70 bin olduğunu vurgulamıştır. 

Bu açıklamaya göre, öğretmen ihtiyacının bulunduğu bir gerçek. 70 bin öğretmenin alınması demek, mülakata 3 katı kadar aday çağırılacak demek. Dolayısıyla 210 bin kişiye mülakatın uygulanması, şuanki şartlarla ve süreçle oldukça zor bir yöntem. Bunun yerine kura ile atama yapılabilir, ya da bununla alakalı kanuni bir düzenleme getirilir. Herşey doğru gerçekleştiğinde, öğretmen atamaları 70 bin kişi olarak gerçekleşir mi?

70 bin öğretmen zor gözüküyor.

Milli Eğitim Bakanlığı daha önce hiç ihtiyaçlar doğrultusunda öğretmen atamaları yapmadı. İhtiyaç kadranı daima biraz eksik kaldı. Buradan hareketle yapılacak alımlarda 70 bin öğretmen sınırını görmek zor bir noktaya tekabül ediyor. Ancak burada tartışılması gereken başka bir konu daha bulunuyor. En çok öğretmen atamasının yapılması gereken yerler neresidir?

Kodlama eğitiminin gerekliliğinden doğan Bilişim Öğretmenleri mi, yoksa diğer branşlar mı? Bu noktada ki ayrımların iyi yapılması gerekiyor. Daha önce verilmiş kadrolar, yaşanacak mağduriyetler, eğitim sistemine faydası olacak öğretmenlerin atanması gibi bir çok noktada burada büyük önem arz ediyor.

Kimin ki meslek, kimin ki eğitim-öğretim aşkı?

Zira eğitim-öğretim hayatı boyunca daima katkıda bulunacak öğretmenlerin, öğretmenliği meslekten ziyade aşk olarak gerçekleştirecek kişilerin de burada yukarılarda tutulması gerekiyor. Yapılan açıklama da da değinildiği üzere, 20 tercihten son seçeneğini öğretmenlikten yana kullanmış bir kişiyle, ilk tercihi öğretmenlik olan kişiyi birbirinden ayırt etmek gerekiyor.