Gündem

8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MSB’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatı bölgesinde toplam 8 terörist etkisiz hale getirildi.

 Fırat Kalkanı Harekâtı veya Suriye İç Savaşına Türk Askerî Müdahalesi olarak adlandırılan harekat, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitilmiş Özgür Suriye Ordusu grupları tarafından yapılmış ve başarı ile sona eren operasyonda amaç, Türkiye’nin kendi varlığına tehdit olarak gördüğü ve terör örgütü olarak tanımladığı grupları bölgeden uzaklaştırmak, sınır hattının ve bölgedeki halkın güvenliği sağlamak ve kontrol altına almak idi. 

Zeytin Dalı Harekâtı, Afrin Operasyonu veya Afrin Harekâtı ise, 20 Ocak 2018’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Millî Ordusu (SMO) grupları tarafından Suriye’nin Halep ilinin Afrin ilçesi ile Azez ilçesine bağlı Tel Rıf’at kentine yönelik başlattığı askerî harekât idi. Türkiye, harekâtın amacının ülkenin varlığına tehdit olarak gördüğü ve terör örgütü olarak tanımladığı PKK, KCK, PYD-YPG ve Irak ve Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) bölgeden uzaklaştırmak, sınır hattının ve bölgedeki halkın güvenliğini sağlamak ve kontrol altına almak olduğunu bildirmişti.